Майсторът на скандинавския трилър Томас Енгер довежда едно тежко и

...
Майсторът на скандинавския трилър Томас Енгер довежда едно тежко и
Коментари Харесай

Излиза нов роман от майстора на скандинавския трилър Томас Енгер - Смъртоносно ранен

Майсторът на скандинавския трилър Томас Енгер довежда едно тежко и мъчително възмездие до дълго чакания му край.
" Смъртно ранен " (издание на „ Персей “) е финалният акомпанимент на една от най-четените скандинавски престъпни поредици. Тя е за проверяващия кореспондент Хенинг Юл, а негов основател е известният допълнително от 20 страни скандинавски създател на трилъри Томас Енгер. На българския четец към този момент са познати предходните четири романа от тази поредност: „ Мнима гибел “, „ Фантомна болежка “, „ Кървава мъгла “ и „ Тайните на герба “. Във всеки от тях Юл проверява разнообразни случаи, като в същото време се пробва да превъзмогне болката от гибелта на сина си и да разкрие истината за опустошения си живот. Не стопират и разтърсванията в персоналния му живот – някогашната му брачна половинка Нора е бременна от различен мъж, а сестра му Трине, наподобява, е забъркана по някакъв метод в пожара, умъртвил сина му. В романа „ Смъртно ранен “ смелият кореспондент ще би трябвало да се изправи самичък против измяната и мрачните секрети на хора, в които е вярвал, както и да се пребори против дълбоката и всеобхватна мрежа на корупцията, която е обвила всички пластове на обществото.
Криминалният кореспондент Хенинг Юл в никакъв случай не е бил толкоз покрай отговора на загадката, преобърнала живота му. Но и в никакъв случай не се е намирал толкоз покрай гибелта.
Ако заплати с живота си, с цел да научи истината, кой ще отмъсти за убийството на сина му? Безупречната вътрешен глас и острият му разум го водят до самата вътрешност на незаконната формация, чиито злодеяния се простират оттатък океана. Мистериозен мъж ръководи събитията като кукловод, а самият той постоянно остава прикрит зад кулисите. За да стигне до него, Хенинг би трябвало да понесе поредност от рани. Но този път те няма да оставят единствено белези…
Финалът на мрачната смразяваща поредност за Хенинг Юл не е просто последното късче в пъзела, а е самичък по себе си приключена картина. Тя сплотява предишното и сегашното, с цел да разкрие и виновниците, и претекстовете им. А измежду непредвидените обрати и нестихващото напрежение долавяме и доста от публичните проблеми, които не са подминали и тази далечна северна страна.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР