Майонеза без яйца, със соево мляко. Като вкус - стандартната

...
Майонеза без яйца, със соево мляко. Като вкус - стандартната
Коментари Харесай

Рецепта за веган майонеза, която да си приготвите у дома

Майонеза без яйца, със соево мляко. Като усет - общоприетата майонеза, позната на всички – само че този път във веган вид!

Обичана от голямото болшинство, по-скоро ненавиждана от тези, които се грижат за техните линии. Майонеза! Домашното ѝ произвеждане е банално и излиза в действителност вкусно!
Нискобюджетен ВЕГАН кекс с ябълки и ядки
Почитателите на веган режима, които не употребяват никакви артикули от скотски генезис, не е належащо да се отхвърлят от домашните...
Прочети повече
Противно на множеството блогове, които пишат, че за приготвянето на майонеза се нуждаете от блендер за чаши, може да се употребява даже ръчен блендер за разтрошаване и би трябвало да кажа, че несъмнено ще се получи, а даже е по-добър вид, тъй като постоянно се мие по-малко! По всяка възможност даже и общоприета бъркалка би свършила работа, единствено би трябвало да побъркате малко. Чашният блендер обаче е най-бързият и безвреден вид.

Приемете следната рецепта като тенденция.

За да извършите междинен буркан с майонеза, използвайте 2-3 пъти повече съставки, като запазите пропорцията. В тази рецепта са показани точните пропорции сред съставките и това е, към което би трябвало да се придържате.

Веган майонеза - съставки:

50 мл соево мляко, неподсладено
Близнаци организираха опит с веганска и месна диета. Вижте резултата
Популярни английски блогъри, братята близнаци Хюго и Рос Търнър, са провели опит за установяване на успеваемостта на диетите. Един...
Прочети повече
½ чаена лъжичка винен оцет

1 чаена лъжичка горчица (ако харесвате усета, който оставя горчицата, в случай че не - сложете по-малко или използвайте нейна опция)

100 мл внимателно олио (рапично, слънчогледово, от гроздови семки)

½ чаена лъжичка люспи квас (използвайте без глутен или пропуснете за безглутенова диета)

1/4 чаена лъжичка намак сол (придава леко яйчен послевкус)
Традиционна веган чорба, която да опитаме
В тази публикация ще ви представим рецепта за една страхотна веган чорба, която да опитате вкъщи. Вижте по какъв начин да я извършите:  Съставки...
Прочети повече
щипка елементарна морска сол

1/4 чаена лъжичка черен пипер

1. Преди да измерите подправките, прибавете оцета към дозираното мляко и разбъркайте добре.

2. Измерете останалите съставки, сложете млякото с оцета в чашата на блендера (или тясната и висока пластмасова купа на ръчния пасатор), прибавете люспите квас и горчицата. Разбъркайте всичко за минута, до момента в който влезе въздух в сместа.

3. Добавете олио постепенно, за предпочитане като наливате дребна бликам напряко в чашата. Добавянето на маслото на 3-4, само че дребни завъртания би трябвало да докара до същия резултат. В края овкусете със сол и черен пипер.
Ето какво ще се случи с тялото, когато сте вегани
Едно от най-популярните течения в храненето в последно време е веганството. Все повече хората стартират да го изповядват и в случай че и вие сте решил...
Прочети повече
4. Майонезата е подготвена! Можете да я сервирате като дресинг за салата или сос за бургер. Приятен вкус! Съхранявайте го в херметически затворен буркан в ледник.

 

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР