Майките от инициативата Системата ни убива настояха експертните решения на

...
Майките от инициативата Системата ни убива настояха експертните решения на
Коментари Харесай

Майки от Системата ни убива готови на протест, ако не се удължи валидността на ТЕЛК

Майките от самодейността " Системата ни убива " настояха експертните решения на ТЕЛК да бъдат годни два месеца след привършване на епидемиологичната конюнктура, заяви Българска национална телевизия.

Ако настояването им не бъде изпълнено, те са подготвени да стачкуват пред Министерство на здравеопазването.

Аргументът на майките е, че с цел да приготвят нужните за явяване пред комисиите документи, се постанова хората с тежки болести да обикалят редица здравни заведения и по този начин се усилва рискът да се заразят с COVID-19.

Вера Иванова от " Системата ни убива " разяснява пред БНР, че пораства рискът за хората от дребните обитаеми места, които са принудени да пътуват по няколко пъти.
 Здравният министър си затварял очите за децата с увреждания
Здравният министър си затварял очите за децата с увреждания

В мощ е остаряла нормативна уредба

" От това нещо зависи животът на този човек. Остане ли без ТЕЛК, той остава без 100-те-200 лева приходи, което го обрича на апетит. Хората са принудени, с цел да имат малко да се хранят, да минават на тези комисии. До скоро персоналните лекари лекуваха единствено по телефон. Хората с увреждания, онкоболните са пуснати пред първа линия да обикалят лечебни заведения, да пътуват от град в град, където има огнища. Чакаме отговор от Министерството на здравеопазването ", сподели тя.

Иванова напомни, че сходно решение - за удължение периода на решенията на ТЕЛК с 2 месеца след приключване на изключителното състояние, бе взето поради рецесията с ковид през април.
 Родители оповестиха обществения закон за фашистки
Родители оповестиха обществения закон за фашистки

По думите й в закона има много нередности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР