Майките на деца с увреждания ядосани след оставката на социалния

...
Майките на деца с увреждания ядосани след оставката на социалния
Коментари Харесай

Протест на майките в защита на Бисер Петков: Не вярваме в доброволна оставка, ако не се върне, цялото правителството да се маха!

Майките на деца с увреждания ядосани след оставката на обществения министър Бисер Петков. След изненадващия процес на събитията в понеделник следобяд, те към този момент провеждат митинг в Русе в негова отбрана. Те желаят той да бъде върнат на поста си, в противоположен случай желаят оставка на цялото държавно управление.

„ Не чакахме общественият министър Бисер Петков да си подаде оставката. Не единствено сме сюрпризирани, а сме шокирани от това, което се случи. Точно стартира да се работи по Закона за персоналната помощ, дори през вчерашния ден Мая Манолова е предложила на министъра нашия закон, Бисер Петков го е подкрепил и е предложил на идващия ден да приказва с майките, с цел да обсъдят значимите точки в закона. Два часа по-късно Бисер Петков беше подал оставка”, разяснява за „ Здравей, България” Гергана Маврова. Изказването й беше във връзка непредвидената оставка на министър Бисер Петков.

„ Тази оставка е безусловно непредвидена. Не единствено непредвидена, тя е шокиращо изненадваща. За първи път виждаме някой да подава оставка, когато стартира да работи. По-скоро да се желае оставка, тъй като ние не имаме вяра, че тази оставка е подадена доброволно”, разяснява Грета Аспарухова.

Майките са гневни поради оставката на обществения министър. И към този момент са се организирали за митинг в поддръжка на Бисер Петков, който ще се организира в Русе.

„ Ако министър Петков не бъде върнат на поста си, и ние ще стартираме митинг в негова подкрепа”, заканва се Гергана Маврова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР