Майките казват, че отглеждането на дете означава постоянно да търсиш

...
Майките казват, че отглеждането на дете означава постоянно да търсиш
Коментари Харесай

10 лоши неща, които умните родители позволяват на децата си

Майките споделят, че развъждането на дете значи непрекъснато да търсиш салдото сред желанието да пораства със съзнанието, че може да прави всичко, което си изиска, и периодическите истерични викове: „ Не прави по този начин! “. Като оня анекдот:

- Мило дете, желая да имаш всичко, което желаеш на този свят.

- Може ли сладолед?

- НЕ!

Има рискови неща, които не трябва да се разрешават на децата. Но има и такива „ нездравословни “ неща, за които множеството родители биха се скарали, само че не и умните от тях. Ето кои са 10-те неприятни неща, които множеството родители не разрешават на детето, само че не и умните:

6. Да опонира на възрастните.

Подобна възбрана може да бъде рискова изключително за по-малките деца. Много е значимо да ги научите, че не всички възрастни са прави и не всички възрастни са положителни.

Докато за по-големите деца въпросът опира до морал. За страдание, мъдростта и справедливостта не зависят от възрастта на индивида, а от ценностната му система. Нека подчертаем, че никога не споделяме да учите децата да опонират постоянно на възрастните, да демонстрират пренебрежение и така нататък Уважение постоянно би трябвало да има. Но не във всяка обстановка и освен тъй като индивидът против детето е по-голям. Важно е децата да се научат да имат лично мнение и да отстояват позицията си.

Ако отглеждате младеж вкъщи и имате възприятието, че непрекъснато спори с вас, не забравяйте, че бойното поле е за двама. Дайте на детето си позитивен образец, като превърнете разногласието в компромис. Отстъпете, когато е нужно, не се поддавайте на страстта.

7. Да избира облеклата си.

На доста родители им става неприятно, като пристигна време да пазарят облекла с детето си. И то освен поради цените, големия избор о непрекъснатите разногласия, само че най-много тъй като не им харесват нещата, които хлапето си избира. Психолозите приканват родителите да запазят успокоение. В последна сметка не вие ще носите тези скъсани джинси. Ето за какво е добре да оставите детето си самО да избере облеклата си:

първо , по този метод детето си построява последователно собствен личен жанр. Дрехите значително са метод да се себеизрази и да съобщи своето място в обществото;

второ , детето ви ще носи тези облекла, вместо да ги крие някъде из дебрите на дрешника, надявайки се в никакъв случай да не се сетите за тях.

8. Да бъде непокорно.

Родителите непрекъснато се оплакват, че децата им са непослушни. Нека си представим обаче противоположното: едно дете, което автоматизирано се подчинява на всяка заповед, извършва всяко предпочитание на родителите си. По този метод би израснало с ниско самочувствие и като човек без лично мнение, който е безусловно некадърен да взима независими решения. А от подобен човек хората с удоволствие биха се възползвали.

Непослушните деца са сложни за развъждане, само че нормално израстват като уверени възрастни, целеустремени и решителни, подготвени да работят, когато се постанова

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР