Майки от палатковия лагер пред парламента, омбудсманът и Адриана Стоименова

...
Майки от палатковия лагер пред парламента, омбудсманът и Адриана Стоименова
Коментари Харесай

Най-чаканата среща започна: Хора с увреждания влязоха при Борисов

Майки от палатковия лагер пред Народното събрание, омбудсманът и Адриана Стоименова от Национално показаните организации на и за хора с увреждания влязоха на среща с премиера Бойко Борисов, съобщи БГНЕС.

На влизане родителите на деца с увреждания споделиха, че нямат съответни упования от срещата, само че се надяват най-сетне дълго чаканата промяна да стартира.

„ Очакваме да тръгнем някаква промяна, чакаме и оставката на Адриана Стоименова – зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, съобщи Вера Иванова, която е една от протестиращите майки. Тя беше безапелационна, че няма по какъв начин да сближат позициите със Стоименова, тъй като тя е популяризирала доста клюки против майките на деца с увреждания.

Самата Стоименова отхвърли да разяснява желаната й оставка. Протестиращите майки считат, че в случай че няма хора като нея в съвета, промяната би могла да се случи, а през вчерашния ден изпратиха и писмо до премиера като показаха от кое място да дойдат средствата за промяната, а точно от олигарсите, корупцията, горивата. Иванова акцентира,че не престават с митингите и пред палатката към този момент са сложили брояч, който отброява времето до 1 октомври когато протестиращите са дали период на страната да направи промяната. Майката добави още, че упорстват да се одобряват трите законопроекта, а не всички те да са събрани в един, тъй като трите поотделно дават сложно решение на проблемите на хората с увреждания.

Омбудсманът Мая Манолова изясни,че идва на срещата, с цел да свърши работата си на посредник сред жителите и властта. „ Протестиращите майки и хора с увреждания имат съответни претенции. Много се надявам властта да разбере, че те не желаят малко повече пари, а промяна, която тя би трябвало да се случи през законите, които сега се приготвят. Това което предлага общественото министерство, е малко повече пари, които още веднъж ще се раздават на калпак. Но единствено това не е задоволително. Надявам се да има воля да се чуят проблемите и стъпките на промяната да стартират от 1 януари “, съобщи Манолова.

Тя сподели още, че хората с увреждания са наясно, че нещата не могат да се случат на мига, само че те желаят да видят воля от страна на страната и слагането на началото на нова система, която да постави завършек на кранчето, с което се източваше системата до момента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР