Майки на деца с увреждания излязоха на протест срещу назначаването

...
Майки на деца с увреждания излязоха на протест срещу назначаването
Коментари Харесай

Майки отново протестират срещу Валери Симеонов

Майки на деца с увреждания излязоха на митинг против назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание, заяви Българска национална телевизия. Обединени към самодейността " Системата ни убива ", те упорстват за оставката на водача на НФСБ или за разформироване на целия парламент.

С крясъци " Оставка " стартира митингът на майките пред Народното събрание. Той е първият от серия акции, идната от които ще е в понеделник (25 ноември) - автошествие, което ще стартира в 18.30 ч. от площад " Народното Събрание ". Според майките изборът на депутатите показва липса на морал и обикновено ценене на достолепието на суверена. Протестиращите упорстват всички депутати, които са дали своят вот в поддръжка на Валери Симеонов, да си подадат оставките.

" Че по какъв начин е допустимо след всичките тези сигнали ти да го издигнеш от пост на пост. Доколкото знам европейската процедура, дето там сме членове или сякаш сме членове, при такива обстановки повече името му няма да се чуе ", разяснява Венелина Казанджиева пред Българска национална телевизия. " Валери Симеонов не можахме да го изрием от политиката, а в този момент 118 депутата гласоподаваха " За " да стане зам.-председател. Искаме оставките на всички, които са натиснали бутона " За ", сподели Нели Димитрова.

Самият Валери Симеонов съобщи, че всеки има право да стачкува, само че прекомерно бързо е пропуснат неговия апел за приемане на Закона за хората с увреждания. " В случая става въпрос за интервенция в парламентарната народна власт. правото на парламентарна група " Обединени патриоти " да имат зам-председател е неоспоримо, по този начин, както имат Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ, е редно и " Обединени патриоти " да имат ", съобщи той.

Бившият омбудсман и неуспешен кмет на София Мая Манолова се причисли към митинга.
Протестиращите блокираха придвижването. Очакват някои от депутатите да излезе и да беседва с тях.
Миналата година в разгара на митингите на майките на деца с увреждания тогавашния вицепремиер Валери Симеонов назова майките " група кресливи дами ", които спекулират с " сякаш заболели деца ". Последваха митинги с претенции за оставката му, като министър председателят Бойко Борисов се извини от името на заместника си, само че самият Симеонов съобщи, че не се отхвърля от думите си. Четири седмици след началото на митингите против него Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР