Майката на Вальо Топлото се оказа съдружник в мегапроект край

...
Майката на Вальо Топлото се оказа съдружник в мегапроект край
Коментари Харесай

Майката на Вальо Топлото се оказа съдружник в мегапроект край Банско. Какво ще се строи?

Майката на Вальо Топлото се оказа съучастник в мегапроект край Банско. Той е стартиран от съдружничка на скандалния енергиен олигарх Красимир Георгиев-Фронтиера – Калина Павлевчева. Тя ще строи 40 еднофамилни къщи, здания за обслужване и търговия.

„ Кристал “ АД, в което К. Павлевчева, Емилия Шаркова и Марияна Чалъкова-Милана са членове на Съвета на шефовете ще извърши градежа.

Къщите ще изникнат в местността Свети Иван на Банско. Павлевчева е избрала два терена с повърхност 17,4 дка. В момента за тях тече процедура за смяна предназначението от „ морава “ в „ за обслужване, търговия и жилищна част “.

На 27 май 2022 година Общински съвет в Банско е одобрил разработване на ПУП-ПЗ за бъдещия курорт с параметри на застрояване 30% компактност и 50% озеленяване

Водоснабдяването ще се реализира посредством създаване на водопроводно отклоняване от действителен водопроводен клон в прилежащ парцел. Битовите отпадъчни води ще се заустват в канализационен клон на ул. „ Братя Велеганови “.

„ ВиК “ ЕООД към този момент е издала съгласувателни писма на вложителя за водоснабдяването и връзката с канализацията.

Красимир Георгиев, притежател на печално известната „ Фронтиер ”, упомената в грамите на американското посолство, изтекли в Wikileaks, като част от „ енергийната мафия ” в България, и К. Павлевчева бяха съдружници във „ Фронтиер Адвайзърс “ ООД.

Дамата е била съдружничка и с майката на някогашния началник на „ Топлофикация София ” Валентин Димитров-Вальо Топлото, наказан на 7 година за пране на пари

С Цеца Димитрова тя е работила взаимно в „ Банско Пропърти партнърс 2 ” чрез офшорната компания „ Метаконсулт ”.

Преди години притежателят на „ Фронтиер ” Красимир Георгиев, който посредством околните си връзки с някогашния енергиен министър Румен Овчаров години наред консултираше всички златни планове в българската енергетика, бе упрекнат в изпиране на към 500 000 лева от покупко-продажби, свързани с компанията „ Банско Пропъртис ” За пране на пари през същата компания обвинявания бяха повдигнати и на Цеца Димитрова.

Източник: Струма

Още вести четете в категорията България 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР