Майката на пеленачето се търси, подаден е сигнал в полицията

...
Майката на пеленачето се търси, подаден е сигнал в полицията
Коментари Харесай

Новородено момиченце, изоставено на улицата в Айтос, е настанено в УМБАЛ Бургас

Майката на пеленачето се търси, подаден е сигнал в полицията и в службите за протекция на детето
Новородено момиченце, открито на улицата в Айтос, бе признато в УМБАЛ Бургас през вчерашния ден, оповестяват от болничното заведение във Facebook.

В ранния следобяд екип на " Бърза помощ " получава сигнал, че на тротоара на една от улиците в града лежи и плаче малко бебе, оваляно в прахуляк и листа. Екипът оказва първа помощ на новороденото, почиства го и го докарва в Родилното поделение на УМБАЛ Бургас.

Персоналът на отделението не помни различен сходен случай. " Откакто работя в болничното заведение, а това са повече от 30 години, не се е случвало такова нещо. Имали сме и други раждания у дома, на улицата, в колата за спешна помощ, само че бебето постоянно е идвало с майката. За първи път идва бебе без майка ", описа старшата акушерка на отделението Руска Ганчева.

На акушерките е направило усещане и друго - бебето е с хубава бяла кожа, наподобява добре и е умерено.

Момиченцето незабавно е прегледано от специалист-неонатолог и настанено в Отделението по неонатология, където е стоплено и нахранено. Установено е, че е недоносено - родено е в 36-та седмица и тежи 2200 грама. Освен лекото преохлаждане за организма все още не са открити други здравословни проблеми, само че проучванията не престават, заяви началникът на отделението доктор Стилияна Томова.  Детето ще остане тук досега, в който може да бъде изписано и лекарите мощно се надяват до тогава майката да бъде открита и да си го прибере.

Персоналът на болничното заведение е подал сигнал в полицията и в службите за протекция на детето за търсене на майката.

До тази заран към момента не е известно коя е, акцентират от лечебното заведение. За да бъде записано в системата, момиченцето е кръстено Антония - на името на началника на Родилно поделение доктор Антонио Душепеев.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР