Майката на френски джихадист бе осъдена днес на 10 години

...
Майката на френски джихадист бе осъдена днес на 10 години
Коментари Харесай

Майка на френски джихадист осъдена на 10 г. затвор

Майката на френски джихадист бе наказана през днешния ден на 10 години затвор, тъй като пособия на джихадистката идея, съобщи Франс прес. Присъдата против 51-годишната Кристин Ривиер бе произнесена от съд в Париж.

Ривиер е пътувала три пъти до Сирия в интервала 2013-2014 година и е помогнала на няколко млади дами да се причислят към джихадистката формация "Ислямска страна ". Тя бе задържана през юли 2014 година, когато се готвела да замине още веднъж за Сирия.

Нейният наследник Тайлър Вилюс, който е член на ИД в Сирия, бе арестуван година по-късно в Турция и екстрадиран във Франция. Срещу него към момента се води следствие.

В съда Ривиер отхвърли да е подпомагала джихадистката организация "Ислямска страна " и да се е сражавала в Сирия. Следователите обаче откриха нейни фотоси с оръжия. Във Facebook тя е разгласила и фотоси от обезглавявания, осъществени от джихадистите.

Кристин Ривиер е приела исляма поради сина си. Нейният юрист обаче я разказа в правосъдната зала като неориентирана жена, която имала доста слаби знания за тази вяра, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР