Майката на едно от децата, които може да са били

...
Майката на едно от децата, които може да са били
Коментари Харесай

Майката на едното от разменените бебета чака ДНК тест да разреши случая

Майката на едно от децата, които може да са били разменени в столичната АГ болница " Шейново ", описа по какъв начин е схванала за новината. Тя към момента отхвърля да одобри, че бебето, с което се е прибрала вкъщи преди два месеца, не е нейно.

 Млада майка разбра, че е взела непознато бебе два месеца след раждането в столична болница Виж още

" Докторът пристигна ненадейно у нас. Тя ми сподели " Не се тормозете. Искам да сте спокойна. Ще ви кажа какво се случва, само че желая да ви покажа фотоси на другото бебенце ", споделя пред Нова тв Севда Михайлова.

Тя попитала защо друго дете става дума. Лекарката дала отговор, че то е крепко и хубаво.

" Докторката сподели, че разбрали от гривничките, че децата може да са разменени. Много се разстроих. Започнах да рева. Ден и нощ, откогато разбрах това нещо, не мога да дремя, да се храня, нищо не ме вълнува. Само за това мисля ", споделя дамата.

Тя и фамилията ѝ са отишли в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да схванат резултатите от ДНК теста, който са си създали. Сигналът е тръгнал от другата майка. Тя се усъмнила, че полученото след раждането бебе е по-тъмно от нея и от мъжа й. Направила тест и той посочил, че детето не е нейно.

Днес шефът на АГ болница " Шейново " доктор Румен Велев се срещна със служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджедиев.

" След като разбрахме, че има такова подозрение, незабавно се обърнахме към полицията. Органите на реда започнаха съответните дейности и нещата вървят към добър край ", сподели пред Нова тв доктор Румен Велев директно след диалога с министъра, а на въпрос дали има други такива случаи в практиката, той отговори: " За първи път участвам на такова нещо в нашата болница ".



Д-р Румен Велев изясни, че не има вяра родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба. Самият той схванал за случилото се на 7 декември, а в болница " Шейново " към този момент е почнала вътрешна инспекция. По-рано от Районната прокуратура оповестиха, че е формирано досъдебно произвеждане по сигнал от столичната полиция. Разследването се води по текста в Наказателен кодекс, съгласно който, в случай че някой съзнателно размени малко дете, се санкционира с отнемане от независимост до две години.

Според шефа не може да се приказва за умишлена промяна на новородените. Пред bTV обаче той въпреки всичко добави, че има някои детайлности, които са " леко смущаващи ", само че отхвърли да ги разяснява, до момента в който тече инспекцията на прокуратурата.

" Имаме прецизни протоколи и правила, по които описваме новородените. Слагаме гривничките, записваме номерата, съпоставяме ги при изписването и ми е мъчно да ви кажа какво тъкмо се е случило ", сподели още доктор Румен Велев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР