Майката на децата, която заедно със съпруга си ги е

...
Майката на децата, която заедно със съпруга си ги е
Коментари Харесай

Скандалният репортаж на Съдебен спор, който разкри децата в плен

Майката на децата, която дружно със брачна половинка си ги е държала дълги години в плен, е посягала на татко си, заплашвала е него и съседи с убийство и осъждана за домашно принуждение.

Това демонстрират серия от репортажи на предаването на Нова тв " Съдебен спор ", излъчени на 17 февруари. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че 87-годишният Стефан Янев е открит мъртъв, а за това са арестувани щерка му Мария и брачният партньор ѝ Свилен Велев . Години наред двамата държали трите си дъщери в една стая, като не ги пускали да вървят на учебно заведение и не им разрешавали да поддържат връзка с други хора. 

От излъчените репортажи излиза наяве, че преди да бъде погубен, Стефан Янев е бил обект на посягане от щерка си. За това описват съседи. Според Йосифка Тихомирова,  която живее на същия етаж, ден откакто Нова тв били на посещаване на адреса, е викана полиция. Тогава за последно е видяла възрастния мъж жив.

" Излизам тука, заключвам, и слушам, че индивидът стене вътре: „ Моля, помогнете! Ужас, смут, помогнете! " За да вика по този начин, значи тя го бие в коридора. Тя му споделя: " Аз ше те убия ", тъй като е викал малкия екран ", споделя дамата. По думите ѝ тя чувала, по какъв начин Мария нанася удари на мъжа и отишла при съседка, с цел да извикат полиция:

Обадихме се на 112, пристигна полиция. Изчакахме ги, обясних им всичко каквото е било. Чукаха, бутаха, тя не желае да отвори. Стояха към половин час, обаждаха се по радиостанцията на някого и нищо не стана. Нищо не направиха. Казаха, че има домоуправител, който би трябвало да отиде при кварталния.

Жената описа, че всяка заран излизала със боязън от жилището си, защото Мария била нападателна и посягала и на други съседи. " Аз всяка заран със боязън излизам. Чуя ли ги заран да излизат, аз не излизам ", споделя дамата.



По думите ѝ в жилището, който е притежания на убития мъж и щерка му, през 2001 година е имало пожар.

" Те вземат участие в някаква фракция. Всяка събота вървят в някаква фракция, там ги обличат, дали им промиват мозъците, това е мое мнение ", споделя съседката. Според нея Мария и мъжът ѝ желаят да изгонят стареца, с цел да се настанят и в неговата стая. Към оня миг тя, брачният партньор ѝ Свилен и трите деца населяват една стая. 

След сигнала на съседите и Нова тв е извикана полиция, която разрушава вратата на жилището. Той е празен, а вътре е открита чантата на Стефан Янев, без която той не излизал от вкъщи си. 

" Видях, че чантата, с която той нормално върви, е там. Би трябвало да излезе с нея, в случай че е излязъл самичък ", описа домоуправителя Димитър Бързаков, според който възрастният мъж е изкаран от жилището принудително. 

Няколко дни преди този момент камерата на Нова тв запечтва агресивното държание на Мария, която назовава татко си военнопрестъпник и го упреква в посягане върху нея. Съпругът ѝ пък декларира, че възрастният мъж непрекъснато им налагал душевен и физически тормоз. 

На обясненията на редактора на предаването Жоро Игнатов , че идват да ревизират изискванията, в които живеят, Свилен Велев декларира: " Ами добре, снимайте тогава какъв брой се грижи за този апартамент ". В този миг Мария излиза от стаята и стартира да крещи, че татко ѝ е лъжец и военнопрестъпник. " Махнете се от тука, бе, по какъв начин не ви е позор ", вика тя и бута микрофона на малкия екран.  

Пред камерата Стефан Янев споделя, че съгласно майката децата щели да попаднат в неприятни групи, да пият, да използват опиати, в случай че тръгнат на учебно заведение. В отговор Мария декларира, крещейки: 

Аз съм писала до прокуратурата, има сега дело в интернационален съд. Не обичам българското. И вас не ви одобрявам, излезте от тука. Аз съм тука шефът. 

След това бащата на трите деца споделя, че всички живеят в една стая. Мария го прекъсва още веднъж с крясъци: " Лелее, на тия ли им обясняваш бе? ", а на въпрос каква вяра изповядват, дава отговор: " Може и евреи да се окажеме ".  



Дядото твърди, че преди 5-6 години в жилището са провеждани съвещания на църквата, в която мъжът и дамата членуват. Той споделя още, че трите девойки не излизат на открито. На това щерка му Мария дава отговор, че не счита, че девойките са в риск, а мъжът ѝ декларира, че дядото непрекъснато ги тормозил: 

Постоянно ми се тропа на вратата и ми се приказва непрекъснато за сметки и по какъв начин ще ме изхвърли от тука. Плащаме си сметките. Той обаче тука психически ни тормози и физически ни тормози.

Възрастният мъж твърди, че щерка му има ограничаваща заповед поради упражнено принуждение върху него. Мъжът ѝ обаче отвърна, че това не било правилно. „ Това е 87-годишен човек, на него ли ще вярвате? “, пита бащата.

Той не отхвърля, че фамилията е натрупало отговорности към " Топлофикация ", само че плащал, когато можел.

Бащата споделя, че децата се образоват на компютър и на други неща. " Вкъщи ги образоваме, имаме интернет. Съпругата ми ги образова ", изяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР