Майката е целият свят Майката е всичко за нас. Тя

...
Майката е целият свят Майката е всичко за нас. Тя
Коментари Харесай

Защо не е добре да нарушавате личното пространство на детето ви – родителски кодекс

Майката е целият свят

Майката е всичко за нас. Тя в никакъв случай няма да ни изгони, обиди или упрекна без да знае истината. Тя е поддръжка и опора. Не изричайте думи като „ По-добре да не те бях раждала “ и “Тогава няма да те обичам “, те символизират боязън от гибелта. Питате се за какво? Най-близкият до гибелта боязън е този от прогонването, от изоставянето. Не може да оставиш дете единствено, то няма по какъв начин да се оправи, което е равнозначно на гибел.

В началото нашата майка е нашият свят, с напредването на възрастта ние започваме да одобряваме и света като наша майка и да грижим за него като подобен.

Повтаряйте на децата си какъв брой ги обичате, показвайте им го всекидневно, говорете с тях, споделяйте. Обяснете им какво се е трансформирало откакто са се появили, по какъв начин сте по-щастливи  и признателни и връзката ви с детето ще стане още по-силна.

Не отблъсквайте детето си

Дори в случай че сте доста заети, когато детето пристигна при вас и желае да ви прегърне, обърнете му внимание, въпреки за малко. То има потребност да знае, че е мечтано и обичано. Не го отблъсквайте, не казвайте, че сте заети, тъй като всичко това ще рефлектира върху бъдещите ви връзки.

Никога не се съмнявайте в детето си

Ако детето е направило неточност, запознайте се обширно със обстановката преди да го обвинявате или наказвате. Не се съмнявайте в положителните му планове, в качествата му и в качествата му. Насърчавайте го да се развива, да учи, да е добър човек. Вие би трябвало да сте образец за това. Разрешавайте споровете със успокоение и положително, а не с експанзия и кавги.

Не поддържайте абсурда и обидата

Не се опитвайте да вменявате виновност на детето си, то не схваща нещата по този начин, както вие. Не му се сърдете в продължение на дни, а се пробвайте да поговорите обикновено с него и да му обясните обстановката през вашите очи. Разправиите и обидите рефлектират върху душeвността на детето и като порасне, то ще се държи тъкмо като вас. Избегнете тези моменти.

Не го пращайте да спи, в случай че е с напрежение в душата му

Ако забележите, че детето ви е унило и умислено, че нещо го тревожи – не го оставяйте да си легне с тези мисли. Поговорете, прегърнете го, вдъхнете му кураж. Трябва да заспиваме единствено с положителното, останало в нас, нужно е да премахнем всички неприятни мисли преди сън. Не позволявайте на детето ви да се усеща зле и разберете повода за това.

Не будете детето с думите „ Няма ли да ставаш най-сетне, какъв брой пъти да те събуждам? “, дърпайки завивката

Не създавайте такива напрегнати обстановки още със събуждането. Има някои деца, които са по-сънливи и им би трябвало повече време заран. Така разклащате стабилната връзка с детето ви. Подхождайте по-спокойно и ще установите какъв брой по-приятни ще станат сутрините дружно.

Изпращайте и посрещайте на прага

По този метод показвате на детето, че ви е грижа, че го очаквате с неспокойствие, създавате възприятие за сигурност у него. Изграждате дома като цитадела, в която то е предпазено.

Никога не поставяйте материалните ползи над детето

Когато детето падне и скъса дреха или пък счупи някаква движимост у дома, не реагирайте остро и не се карайте. Покажете му да разбере, че всичко е наред и значимото е, че то не се е наранило, а предметите могат да се заменят. Нищо не е по-важно и скъпоценно от детето ви и в случай че поставяте тях над него, има проблем.

Говорете с детето почтено по всички въпроси

Честността е от най-важните фактори за постоянни връзки, без значение дали с детето, или с други хора. Трябва да не се притеснявате да наричате нещата с същинските им имена. Бъдете почтени с децата си, обяснявайте им обстановките и им давайте образци. Така те ще знаят, че могат да ви се доверят и ще споделят повече.

Търсете детското мнение по въпросите, касаещи живота му

Не взимайте всички решения вместо детето си. Научете го да бъде независимо, давайте му късмет. Най-малкото, с което може да започенете още в ранна детска възраст, е да го оставите единствено да избира облеклата си.

Съобразявайте се с персоналното пространство

Не се ровичкайте в телефона на детето ви, не подслушвайте и не разпитвайте, в случай че не е готово единствено да показа. Разбира се, единствено в случай че е съобразено с сигурността му.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР