Майкъл Шърмър Шърмър е редактор на списание Skeptic“ и преди

...
Майкъл Шърмър Шърмър е редактор на списание Skeptic“ и преди
Коментари Харесай

Извънземни – най-големите измами

Майкъл Шърмър

Шърмър е редактор на списание „ Skeptic “ и преди няколко години пусна малко видео, в което демонстрира какъв брой елементарно се подправят фотоси с НЛО. Той предиздвикал деца да създадат НЛО от подръчни материали, лепило и сребриста багра и по-късно да създадат фотоси на творенията си, висящи на корда на фона на сивото небе.

Професионален фотограф преглежда фотосите и не вижда кордата, а самите фотоси не са обработвани. Шърмер излязъл на улицата, където извадил фотосите на показ. Някои хора били скептични, само че други им повярвали. Когато им разкрил, че всичко е машинация, хората били разочаровани, само че твърдели, че все пак имат вяра в НЛО.

Снимки на извънземни същества

През 50-те години на предишния век в Америка има взрив на хора, твърдящи че са видели летяща паница или извънземни. Слухове плъзват из цялата страна и всеки употребява момента, с цел да попадне под светлината на прожекторите. Р. Е. Харисън II даже прави фотография на нещо, което съгласно него е извънземно.

По-скандален и отвращаващ е образеца с черно-белия филм на Рей Сантили, който демонстрира аутопсия на извънземно – необичайно хуманоидно създание с огромни очи и глава. Филмът е от 90-те години и притегля извънреден интерес. Едва през 2006г. Сантили признава, че всичко е машинация и че съществото не било същинско извънземно.

Гръмки заглавия по таблоидите

Най-известните случаи са с „ The National Enquirer “, „ The Globe “ и „ Weekly World News “. Тези списания са разгласили повече подправени материали от всеки различен. За благополучие заглавията са толкоз измислени, че малко на брой са тези, които в действителност им се връзват – „ Преведоха извънземна библия “, „ Руснаци смъкват НЛО “, „ Извънземни ми откраднаха лицето “, „ Извънземни възпламениха горски пожар “, „ Японка се омъжва за извънземен “ и други

Използват ли извънземните Луната за бунище? Воюват ли с клана на огромната стъпка? Какво е общото сред екзорсизма и НЛО? Без подозрение има хора, които се връзват на тези измислици и въпреки с развлекателна цел, тези списания разгласяват лъжливи истории.

Хейл Боп и Райската врата

Какво може да бъде по-измамно от една фракция? Лидерите на тези групи са известни с това, че са харизматични, сладкодумни и успяват да убедят някои хора в невероятното без да посочат особена причина. Тези умения са чудесно демонстрирани от лидера на сектата Райска врата, белокосия и екстравагантен Маршал Епълуайт и неговата брачна половинка Бони Нетълс.

Двойката съумява да убеди 38 индивида да извършат всеобщо самоубийство, с цел да могат душите им да се качат на извънземен галактически транспортен съд, който прекосявал зад кометата Хейл Боп. Епълуайт бил постъпвал в лудница и постоянно твърдял, че е изпратен на Земята от по-висши същества и, че преди него е бил изпратен Исус Христос. Той също бил измежду самоубийците.

Подправени фотоси и видео

С развиването на технологиите и достъпността до 3D софтуеър, НЛО измамите доближават напълно ново равнище. По целия свят се появяват детайлни клипове и фотоси на НЛО и провокират голям брой и разнообразни реакции, изключително в Хаити. Видео с НЛО от Хаити е качено в известния уебсайт Youtube и създателите му настояват, че през Август 2007г. са съумели да снимат от близо няколко летящи чинии.


Излишно е да споделяме, че видеото за доста малко време е прегледано от милиони хора и също толкоз бързо е оповестено за подправено. При по-задълбочен обзор се вижда, че всички палми във видеото са безусловно идентични. Не единствено галактическите кораби са триизмерни модели, само че и цялата сцена, в това число фона и аматьорската камера. По-късно създателят на видеото признава, че всичко е компютърна анимация.

Розуел, Ню Мексико и Зона 51

Според държавното управление на Съединени американски щати свръх конфиденциален метеорологичен балон се разрушил в Розуел, Ню Мексико през Юли 1947г. Властите незабавно изземват отломките, които цивилни жители били събрали, като ги излъгали, че ще бъдат давани по новините. По малкия екран в действителност посочили метеорологичен балон, само че очевидци на злополуката настояват, че са видели нещо радикално различнo – галактически транспортен съд.

Почитателите на теориите за извънземни настояват, че галактическия транспортен съд и мъртвите извънземни същества са били превозени в Зона 51 – секретна база в щата Невада, където били съхранявани и учените опитали с тях.

Правителството има аргументи да пази секрети, а Розуел има причина да поддържа слуховете, защото това се оказва доста удобно за туризма в региона. Множеството несъгласия и неналичието на неоспорими доказателства приказва едно – че цялата работа е небивалица.

Снимки с летящи чинии

След случая в Розуел всеки зажаднява за малко екшън и популярност. Въоръжени с камери, хора тръгнали да снимат всичко, което наподобява на диск – от чинии за къс до тигани и други домашен съдове. През фото обектива даже едно копче на земята може да бъде показано като злополука на НЛО. Някои от тези фотоси даже не могат да бъдат потвърдени за подправени – лентата не е докосвана, а шумът по изображението пречи на специалистите да открият дали фотографията е подправена.

Дори на плаката на „ Искам да имам вяра “ евентуално Фокс Мълдър просто си е хвърлил шапката в фрагмента, само че няма по какъв начин да знаем сигурно. Знаем обаче, че през 40-те години доста хлапета вземат сребърните съдове на мама и си играят на извънземни.

Житните кръгове

Вероятно всеки англичанин ще ви каже по нещо за житните кръгове, които никнат из полята им. През 1975г. двама такива вземат малко дъски, въже и ограничения на едно поле и след няколко опита съумяват да убедят локалните, че там се е случило нещо неестествено, което е смачкало посевите им в невероятни форми.

Никой не си признава и е просто естествено хората да свържат огромните и загадъчни „ рисунки “ с огромни и загадъчни извънземни, каквито почнали да настояват, че виждат. Чак 20 години по-късно, през 1996г. причинителите на първичната машинация си признават, само че към този момент е прекомерно късно и никой не ги слуша. Нямало значение дали кръговете могат да се създадат елементарно с подръчни средства или че някои хора демонстрират тъкмо по какъв начин става това – запалянковците са непоколебими и не престават да имат вяра в неземния генезис на житните кръгове.

Сциентологията

Сциентологията е най-голямата машинация с извънземни. Лафайет Роналд Хъбард – прочут, само че несъвършен публицист на научна фантастика, основава скица за източване на банкови сметки, като предлага на хората духовно избавление. Последователите на сциентологията го назовават вяра, само че ние си го знаем като рискова и пагубна фракция.

Какво общо имат извънземните ли? Някога почитателите на сциентологията достигнали до по-висше равнище на посвещаване и им била разказана историята на Ксену, която беше оповестена преди няколко години. Ксену бил междугалактически пълководец, който преди милиони години направил геноцид над извънземните. Цели извънземни раси били убити и захвърлени във вулкан на Земята и техните души причинявали страдалчество и войни на хората по света. Излишно е да споделяме, че точно сциентологията предлага освобождение от терора.

Днес тази история е отхвърляна, само че е реалност, че десетки години е поддържана от алчните почитатели на сектата. Сциентологията печели милиони долари от тази приказка, което го прави най-успешната машинация с извънземни. Сциентолозите даже образуват правно дело за търговски секрет и авторски права.

През 2000г. 5 члена на сциентоложката черква са упрекнати и наказани на затвор в Марсилия за операция на хора, които са дарили пари. Година по-рано пък във Франция е предложено да се разтури сектата, заради нейната рискова за обществото активност.

Интересно е, че доста известни лица намерено признават, че са членове на сциентоложката черква – Том Круз, Кейти Холмс, Джон Траволта, Лиза Пресли и други

Източник: listverse.com

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР