Майкъл Петерсен , директор на Института за морски изследвания, на

...
Майкъл Петерсен , директор на Института за морски изследвания, на
Коментари Харесай

Експертът Майкъл Петерсен анализира стратегията на руския флот в случай на конфликт с НАТО

Майкъл Петерсен, шеф на Института за морски проучвания, на страниците на The Maritime Executive проучва тактиката на съветския флот при положение на въоръжен спор с НАТО. Струва си да се означи, че тази позиция не отразява формалната позиция на Министерството на защитата на Съединени американски щати.

По мнението на анализатора, съветското министерство на защитата е сложило няколко основни задания пред съветския флот: бърза готовност, прекосяване към военно състояние, уединяване на местни спорове и отбрана на икономическите ползи на Русия, както и отбрана на свободата на мореплаване в моретата и океаните.

Петерсен споделя, че главното преимущество на съветския флот е географското му местонахождение. Русия има достъп до няколко океана и има мощен северен и тихоокеански флот.

Ако стартира морски спор сред Русия и НАТО, тогава, съгласно Питерсен, подводниците ще бъдат разпръснати в патрулни региони в далечните и околните морски зони. Потенциални цели ще бъдат Румъния, Полша, Норвегия и Япония.

Анализаторът твърди, че Москва ще се опита да разшири зоната на борба, тъй че врагът да излезе от своите бази. По военни обекти на Съединени американски щати в горепосочените страни Русия ще нанася прецизни удари от подводници. Експертът акцентира, че за удари в по-голямата част от Северна, Източна и Централна Европа съветските кораби даже няма да би трябвало да напущат „ своето “ море.

Майкъл Петерсън приканва управляващите на Съединени американски щати и НАТО да не подценяват възходящия капацитет на съветския флот.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР