Майка твърди, че медици от Спешна помощ са отказали помощ

...
Коментари Харесай

Майка твърди, че лекари са отказали медицинска помощ на малкото й дете в Горна Оряховица

Майка твърди, че медици от Спешна помощ са отказали помощ на дребното й дете в Горна Оряховица . Дежурният доктор обаче е безапелационен, че няма запис да е имало сходно посещаване, съобщи „ NOVA “. 

23-годишната Гергана Гуглева от Долна Оряховица има момченце на година и половина . На 27 декември детето подвига висока температура и получава затруднено дишане. Младата майка отива с дребното си дете в най-близкия филиал на Спешна помощ в град Горна Оряховица към 18:00 часа. 

„ Аз им обясних, че детето ми има 39 градуса температура и затруднено дишане, само че те не ми предоставиха помощ. Казаха ми да се върна при персоналния си доктор. Напомних им, че денят е почивен и персоналният доктор не работи, по тази причина би трябвало да съм при тях. Те не се интересуваха и ме препратиха “ , споделя тя.

С обидата за отношението, майката и детето са отишли в центъра на Спешна помощ във Велико Търново . Там те са получили здравната помощ, от която се е нуждаел малчуганът. Гуглева твърди, че с помощта на тях то е живо и крепко

Началникът на филиала съобщи, че дежурният доктор даже не е бил осведомен за идването на Гергана и детето ѝ . Нещо повече. Липсва информация и за връзка сред него и дамата. Според него по всяка възможност тя е била помолена да изчака. В същия миг е имало и различен случай на пациент с тежък зной, както и на подобен с пневмония. Освен това в постройката е имало и наложителен кабинет, който има контракт с всички персонални лекари за техните пациенти, акцентира доктор Деян Георгиев. 

Майката също удостовери, че в действителност тя въобще не е съумяла да беседва с дежурния доктор . Комуникирала си е единствено и само с здравна сестра на входа. Началникът на филиала за Спешна здравна помощ пое ангажимент да обясни обстановката и да разбере кой е отказал помощ на детето, тъй като по неговите думи това не се е случвало преди. 

Д-р Георгиев изясни, че към 17:00 часа на 27 декември е имало и различен случай на дете и това просто е следвало да изчака, тъй като няма логичност да бъде върнато. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР