Майка на ученик от ОУ Христо Ботев“ сподели, че ще

...
Майка на ученик от ОУ Христо Ботев“ сподели, че ще
Коментари Харесай

Учители и родители от Поморие помагат на децата в наводнените карловски села

Майка на възпитаник от ОУ „ Христо Ботев “ показа, че ще работи няколко дни като доброволец, с цел да помогне на хората в потребност

Учители от ОУ „ Христо Ботев “ в Поморие и родители на възпитаници ще зарадват децата от наводнените карловски села с подаяние. Пред Българска национална телевизия заместник-директорът Йоана Владимирова разкри, че ще бъдат изпратени училищен принадлежности, дарени от поморийските педагози. 

„ Това, което сме подготвили, са съществени принадлежности, които са нужни на всеки възпитаник, като тетрадки, химикали. За страдание няма по какъв начин да помогнем на всички, тъй като в селата, които са наранени от бедствието, има доста деца “, добави тя. 

„ Учителите приготвели са училищен принадлежности, които на следващия ден с няколко доброволци ще занесем на място. Ще се включим и с персонален труд, с цел да помогнем “, показа пък майката на възпитаник от ОУ „ Христо Ботев “.

Това е късмет да покажем на децата си какво е да правиш положително и да окажеш помощ на човек в потребност, добави тя. 

Освен училищен принадлежности, учебното заведение ще даде на потърпевшите фамилии и средствата, които се събират в първия образователен ден. На входа на постройката на ОУ „ Христо Ботев “ има кутия за дарения. 

„ Решихме да се включим в благотворителната акция, тъй като считаме, че в сложни моменти като този, е належащо всички да се сплотим и да помогнем на нуждаещите се. Смятаме, че 15 септември е датата, в която е най-добре да се включим в тази акция “, съобщи Йоана Владимирова.

„ Тъй като децата доста харесват тази концепция да подарят цвете на учителите си, не сме им забранили да го вършат, само че в случай че решат, могат да слагат средства в кутията. Нека да бъдем положителни и да се сплотяваме при такива тежки моменти! “, прикани тя. 

Това не е първата сходна идея и няма да е последна, защото сме хора с необятни сърца, сподели още заместник-директорът на поморийското учебно заведение.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР