Майка на 10-годишно момче от Мисисипи, което беше арестувано за уриниране на публично място, изисква извинение и уволнение на замесените служители

...
Майка в северната част на Мисисипи иска извинение и уволнението
Коментари Харесай

Майка в северната част на Мисисипи иска извинение и уволнението на няколко полицаи в полицейското управление в Сенатобия, след като 10-годишният й син беше арестуван за уриниране на паркинг.

LaTonya Eason, майката на 10-годишния Quantavious Eason, каза, че е била на среща на 10 август в бизнес и синът й, който бил отвън, видял табела, че няма обществени тоалетни, така че решил да се облекчи на частна собственост в близост до автомобила й, каза Ийсън пред репортери в сряда по време на пресконференция с адвоката си. Полицай, който минавал покрай него, забелязал момчето, каза тя. Той спря и влезе в бизнеса, за да потърси майката на Quantavious, каза тя. Ийсън каза, че е упрекнала сина си за поведението му и полицаят изглеждал доволен.

Мислеше, че изпитанието е приключило.

„Казах: „Ами ти знаеш по-добре, не позволявай да се случи отново.“ Полицаят каза: „Справил си се с това като майка, просто се увери, че той няма да го направи отново. Той може да се върне в колата", каза Ийсън.

След това четирима други полицаи от Сенатобия, включително лейтенант, пристигнаха, според Eason. Тя каза, че синът й е арестуван, качен в полицейска кола и отведен в полицейски участък.

Полицай от Филаделфия Марк Дайл, в центъра, влиза в 1-ви районен полицейски участък във Филаделфия, петък, 8 септември 2023 г. Дайл простреля смъртоносно Еди Иризари по време на спиране на трафика на 14 август 2023 г. (Alejandro A. Alvarez/ The Philadelphia Inquirer чрез AP) Полицейският служител на Филаделфия Марк Дайл, в центъра, влиза в 1-ви районен полицейски участък във Филаделфия, петък, 8 септември 2023 г. Дайл простреля смъртоносно Еди Иризари по време на спиране на трафика на 14 август 2023 г. (Alejandro A. Alvarez/The Philadelphia Inquirer чрез AP) Алехандро А. Алварес/The Philadelphia Inquirer/AP

Eason каза, че арестуващият служител е казал, че трябва да предприеме действия. Той „каза: „Да, трябва да го арестувам. Той не може да направи това.“ Той накара сина ми да излезе от колата, каза на бебето ми да си сложи ръцете на гърба и го отведоха до патрулната кола. Сенатобия се намира в северната част на Мисисипи, на по-малко от 30 мили южно от щатската граница на Тенеси.

Шефът на полицията в Сенатобия Ричард Чандлър каза в изявление, че детето не е било с белезници по време на инцидента.

„Един полицай лично е бил свидетел на 10-годишно дете, извършващо акт на публично място, което би било незаконно за възрастен при тези обстоятелства“, каза Чандлър в изявлението, публикувано във Facebook.

Майката на момчето не е присъствала, когато се е случил инцидентът, според Чандлър, но след като е била открита, тя „е била уведомена, че детето й ще получи сезиране на младежки съд по този въпрос. След това полицаите транспортирали 10-годишното дете до полицейското управление, за да оформят документите, където детето било предадено на майката“, се казва в изявлението.

Адвокатът Карлос Мур, който представлява семейството, каза пред CNN, че Quantavious е обвинен в младежкия съд с дете, което се нуждае от надзор. Мур каза още, че момчето е било държано в килия в полицейското управление някъде между 45 минути и един час. CNN се обърна към полицията в Сенатобия за коментар.

7 септември 2023 г.: Служители на щатската полиция на Пенсилвания продължиха да блокират няколко пътя около окръг Честър на 6 септември 2023 г., докато продължаваше издирването на избягалия убиец Данело Кавалканте. 7 септември 2023 г.: Служители на щатската полиция на Пенсилвания продължиха да блокират няколко пътя около окръг Честър на 6 септември 2023 г., докато продължаваше издирването на избягалия убиец Данело Кавалканте. Тайгър Уилямс/The Philadelphia Inquirer/TNS/Zuma Press

LaTonya Eason се усъмни дали расата е изиграла роля в инцидента. „Бихте ли затворили бяло дете в клетка? Ако беше бяло дете, знаете какво вероятно дори нямаше да спре“, каза тя на пресконференцията.

В изявление във Фейсбук полицейският началник каза: „Беше грешка в преценката ни да транспортираме детето до полицейския участък, тъй като майката присъстваше по това време като разумна алтернатива.“

„Решенията на полицая нарушиха нашата писмена политика и противоречат на нашето предварително обучение как да се справяме с тези ситуации“, се казва в отделно изявление от полицейското управление. Инцидентът предизвика вътрешно разследване и „в резултат на това разследване един от замесените служители вече не е на работа, а останалите ще бъдат дисциплинарно наказани. Също така ще имаме задължително обучение на непълнолетни в целия отдел, както правим всяка година.

Мур и семейството настояват за извинение и началникът на полицията, лейтенантът на местопрестъплението и полицаят, който ги арестува, да бъдат уволнени. Семейството също иска името на полицая, който е арестувал, и обвинението срещу Куантавиус да бъде свалено.

Близо месец след инцидента Мур каза пред CNN, че 10-годишният Куантавиус „е обезпокоен и сега се страхува от полицията и ще започне да се консултира“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР