Майчин дом За щастлива развръзка с прекрасен подарък в Майчин Дом-

...
Майчин дом
За щастлива развръзка с прекрасен подарък в Майчин Дом-
Коментари Харесай

Варненски медици направиха чудеса, за да спасят родилка с тежки усложнения

 Майчин дом За щастлива развръзка с прелестен подарък в Майчин Дом- Варна, научи Varna24.bg от обява в уеб страницата на здравното заведение. 

" Бременната М.Б. с близнаци, момче и момиче, без никакви предшестващи болести си прави рутинния ултразвуков скрийнинг в 21 гестационна седмица за малформации на плода.

По време на проучването, водещият консултацията акушер-гинеколог- доктор А.Цонев, се усъмнява за съществуване на едно извънредно тежко затруднение на бременността - белодробна тромбоемболия.

М.Б. е приета в болница в ОАРИЛ, УМБАЛ " Света Марина ". След изписването прави ново животозастрашаващо затруднение, обвързвано с бременността и увеличената съсирваемост на кръвта - тромбоза на огромен венозен съд на крайници.

Налага се хоспитализиране на пациентката за две седмици в отделние по съдова хирургия в МБАЛ “Света Анна “.

Бременността продължава да се следи интензивно амбулаторно в МБАЛ " Майчин дом-Варна ", с провеждана терапия за " разреждане на кръвта " и лекарства помагащи естествения темп на натовареното през бременността майчино сърце. Това разреши, макар високия риск от следваща тромбоза, чрез оживление на бременната, отбягване на леглови режим и индивидуализиране на лечението според европейските логаритми, да се докара бременността сполучливо до 37-ма гестационна седмица и да се избегне прибързано раждане, водещо след себе си до редица затруднения за плода.

Така след непринудено пръсване на околоплодния мехур са извадени две живи и здрави дечица.

М. Б. е ориентирана щастлива за следващо наблюдаване от съдов хирург и кардиолог, при неведнъж понижен риск.

МБАЛ " Майчин дом- Варна “ благодари на сътрудниците от УМБАЛ " Св. Марина и МБАЛ " Св. Анна " за оказаното подпомагане и рекомендации. Благодарим на всички лекари от АГО поделение на МБАЛ " Майчин дом-Варна “ за грижите, професионалното отношение и екипната работа.

Пожелава на фамилията благополучие и здраво здраве. ", се показва в споделената информация.

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР