Лолита, любимата косатка, която е била в плен, е починала, казва Miami Seaquarium

...
МАЯМИ -- Лолита, косатката, която е била в плен най-малко
Коментари Харесай

МАЯМИ -- Лолита, косатката, която е била в плен най-малко пет десетилетия, е починала, докато служителите се готвеха да изпрати я обратно в родните й води, съобщи морският аквариум на Маями в петък в публикация в социалните медии. показвайки „сериозни признаци на дискомфорт“ през последните два дни, преди да умре някъде в петък следобед.

В публикация във Facebook от морския аквариум на Маями казаха, че тя е починала от, за което се смята, че е бъбречно заболяване.

> публикация каза. „Онези от нас, които са имали честта и привилегията да прекарват време с нея, ще помнят завинаги нейния красив дух.“

Смята се, че Лолита е на поне 57 години, което я прави най-старата косатка, живееща в пленничество.

Тя беше хваната на 8 август 1970 г. в Penn Cove, Puget Sound в Сиатъл, Вашингтон, когато беше на около 4 години. По-късно тя беше продадена на аквариума в Маями. Когато пристигна за първи път, тя живя с друга косатка на име Хюго в продължение на около 10 години, но той почина през 1980 г.

Години наред организациите за правата на животните искаха Лолита да бъде преместена в „защитен морски кошар в залив“, където тя може да бъде прехвърлена в океана.

В края на март служители на окръга обявиха план за освобождаването й от плен по време на пресконференция.

„Най-важното е дългосрочното благополучие на Токи и заедно, ръководени от експертите, ние ще продължим да правим най-доброто за нея“, каза тогава кметът на Маями-Дейд Даниела Левин Кава. „Това е толкова специално създание, което е обичано от толкова много хора по света. Толкова много са загрижени за нейното благополучие след десетилетия престой в малък резервоар. Тук разглеждаме реалната възможност тя да прекара остатъка от живота си във водите на природата и живейте свободно."

Съгласно условията на сделката, Seaquarium е одобрил „обвързващо споразумение“ с Friends of Lolita, група с нестопанска цел, съоснована от природозащитника Pritam Singh, за освобождаване на кита.

Едуард Албор, председател на The Dolphin Company, която управлява атракцията в Маями, каза в писмено изявление по това време, че служителите се надяват преместването да се случи през следващите 18 до 24 месеца.

Сделката за освобождаване на кита е подписан от „щедър принос“ от Джим Ирсей, собственик и главен изпълнителен директор на Индианаполис Колтс от NFL, казаха служители.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР