Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София. Това каза лидерът

...
Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София. Това каза лидерът
Коментари Харесай

Паргов: Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София

Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София. Това сподели водачът на столичните социалисти Калоян Паргов в Сутрешния блок на БНТ1. Той разяснява балотажите от локалните избори, които се организираха в неделя. При 100% обработени протоколи в София стана ясно, че гражданският претендент за кмет, подсилен от Българска социалистическа партия, Мая Манолова губи борбата с Йорданка Фандъкова единствено с 4,85% - 45,13% против 49,98%. Българска социалистическа партия обаче реализира триумф в два от софийските региони. Кандидатът на социалистите доктор Делян Георгиев завоюва балотажа за кмет на " Изгрев ". А издигнатият от предприемчив комитет и подсилен от Българска социалистическа партия претендент арх. Стефан Стефанов завоюва борбата за " Младост ".

" Нашите упования бяха за победа на Мая Манолова. Тя направи нещо, което от дълго време не се беше случвало в София. Нейният резултат е разследване от напъните на доста хора. И на партиите, които я поддържаха. Разбира се, и на Българска социалистическа партия. Ние бяхме една от главните партии, които стояха зад нея, наред с други от ляво-център и дясно-център ", сподели Калоян Паргов и по-късно добави: " На балотажите в неделя Българска социалистическа партия направи пробив в два от регионите на София - в " Изгрев " завоюва доктор Делян Георгиев, а в " Младост " - арх. Стефан Стефанов. Респект и поздравления за големите старания, които поставиха. Благодаря за положителната работа на всички - от нашите претенденти до стотиците членове, симпатизанти и доброволци, които поставиха голям труд в акцията, с цел да имаме този резултат през днешния ден ".

Според водача на Българска социалистическа партия - София, отпорът, който е дало досегашното ръководещо болшинство, и толкоз тежката акция, също са добра оценка за кандидатурата на Мая Манолова.

" През лятото направихме доста съществени разбори и прогнози, които демонстрираха ясно, че тя е най-подходящият претендент, сподели Калоян Паргов. - Мая Манолова беше най-хубавото, което можехме да предложим все още като опция. И постигнахме максимума в тези локални избори. Резултатът от първи тур от дълго време не беше постиган от Българска социалистическа партия в София. Очевидно формулата, която избрахме, е била вярната. Но малко не ни доближи, с цел да реализираме цялостен триумф ".

Калоян Паргов е уверен, че Мая Манолова има бъдеще като претендент на жителите. " Тя се осмели да направи нещо, което никой в последните 10 години не беше посмял, разяснява той. - И реализира резултат, който е първа ясна кракча към бъдеща смяна. В тази акция всички дадохме максимума от нас. Аз бях един от хората, които подкрепяхме Мая Манолова и желая да ѝ благодаря. Защото направи в действителност мощна акция. Направихме нещо, което допреди няколко години беше немислимо ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София поздрави сътрудниците си от четирите регионални града, в които претенденти на социалистите реализираха триумф - Русе, Благоевград, Разград и Перник. " На тези избори стана ясно, че Българска социалистическа партия връща позиции в локалната власт, разяснява Калоян Паргов. - Показахме, че смяната е допустима, тя стартира да се случва. А в София част от гласоподавателите, които на първи тур поддържаха арх. Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев, на балотажа гласоподаваха за Мая Манолова. За страдание, не беше задоволително за успеха. Но пък в СОС си върнахме второто място след загубата през 2015 година ".

Според Калоян Паргов резултатът от локалните избори значи смяна на политическото пространство и разбъркване на пластовете. " Затова анализите би трябвало в действителност да бъдат съществени. Всяка партия би трябвало да направи бездънен прорез и въз основата на него - равносметка. Ние би трябвало да си вземем поука, да забележим какво в действителност се случи на тези избори, разяснява Калоян Паргов. - Българска социалистическа партия има повече от двойно нарастване на броя на общинските съветници в София. Ще си създадем анализите от най-ниско до най-високо равнище. Сега ни следва да влезем в цикъл доклад и избори. И оттук насетне всеки ще се бори за доверие вътре в партията ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София добави, че в Столичния общински съвет през новия мандат на никого няма да е елементарно. " Йорданка Фандъкова даде обещание доста неща в акцията. Включително такива, които са залегнали в стратегиите на другите партии, както и в нашата, разяснява той. - Затова ние доста деликатно ще следим дали този път ще извърши поетите задължения. И непрекъснато ще ѝ подсещаме за тях. Чакаме да забележим по кое време ще влезне в кварталите и ще стартира да оправя проблемите там ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР