Мая Манолова и Изправи се.БГ няма да регистрира партия, а

...
Мая Манолова и Изправи се.БГ няма да регистрира партия, а
Коментари Харесай

Изправи се.БГ няма да става партия, отива на избори с граждански листи |

Мая Манолова и " Изправи се.БГ " няма да записва партия, а ще се яви на изборите с подредени от жителите листи.

Днес слагаме началото на партньорската мрежа на „ Изправи се.БГ “ с присъединяване на цивилен организации, инициативни комитети, партии отвън статуквото, самостоятелни и групови членове и специалисти, които се сплотяваме към общ меморандум за повишение на приходите и разглобяване и проверка на едноличния модел на ръководство на Борисов, съобщи Манолова по време на събитие на столичния площад „ Славейков “, на което сподели сътрудниците си за идващите парламентарни избори.

Тя акцентира, че в партньорската мрежа е отворена за жители и специалисти, местни и национални сдружения и цивилен организации, огромни и дребни партии (извън статуквото в актуалното Народно събрание), работещи и безработни жители, българи тук и зад граница, млади и остарели, хора от разнообразни етноси.

Манолова добави, че за всички членове в партньорската мрежа водещи стават правилата от меморандума на мрежата, а на назад във времето остават тясно партийни, идеологически и други разлики.

Лидерът на  „ Изправи се.БГ “ разгласи меморандум на партньорската мрежа със седем съществени цели, като първата е пакет от стопански ограничения за повишение на приходите на българските жители. Това включва въвеждане на минимална почасова ставка за реализиране на най-малък приход от 1000 лева на месец и растеж на междинната заплата от 2000 лева месечно. Преизчисляване и увеличение на пенсиите, които не са преизчислявани от 12 години, както и обективни обществени заплащания.

Вторият пункт в меморандума на сътрудниците е незабавна проверка на ръководството на Борисов - на министър-председателя, на изпълнителната власт, на държавните сдружения, на огромните публични поръчки на приятелския кръг на Борисов, на знаковите покупко-продажби от прехода. Престъпленията на шайката на Борисов би трябвало да бъдат разследвани, а откраднатите пари да се върнат, безапелационна бе Манолова.

Третата цел на партньорската мрежа е преосноваване на институциите и промени в Конституцията. След оставка на Борисов и избор на нов парламент и ново държавно управление, би трябвало да се избере нов състав на Висшия правосъден съвет, нови КЕВР, Съвет за електронни медии, Комисия за защита на конкуренцията, КФН и останалите регулатори, нови бордове, които да прекратят източването на държавните сдружения. Манолова се разгласи и за основаване на цивилен бордове, с цел да се подсигурява прозрачността и успеваемостта на институциите. Част от тази точка са и конституционни промени за дейно разделяне на управляващите, правосъдна промяна, включваща ограничение на безконтролната власт на основния прокурор и действително овластяване на жителите, изясни още тя.

Следващите акценти в меморандума са свързани с гаранциите за чиста околна среда със възбрана на строителството в предпазени зони и възбрана за вноса на отпадък и замърсяването на въздуха, налично опазване на здравето без доплащане от пациента и просветено общество с безвъзмездни детска градина и ясла за всяко дете, безвъзмезден преносим компютър и интернет за всеки възпитаник и промяна в образованието.

Като седма цел сътрудниците са записали в меморандума пакет от ограничения за отбрана на потребителите от монополите посредством закони за частния банкрут, против безобразията на колекторите и компаниите за бързи заеми, закон за унищожаване свръхпривилегиите на банките, за цивилен надзор върху КЕВР и регулаторите, възбрана за активност на ЧСИ, колектори, компании за бързи заеми при нарушавания, разгласи още Манолова.

Протестите демонстрираха, че царят е гол. Не просто гол по очи в спалнята си, а без дрехи от театралната си дегизировка на „ човек от народа ” и изобличен от същия този народ. Борисов не е индивидът на народа, а индивидът на олигарсите и икономическите феодали. Борисов е индивидът, който разпределя парите на народа на приятелския си кръг. Борисов е индивидът на мафията в сърцето на Републиката, Борисов е главатарят на шайката!, безапелационна бе тя.

Партньорската мрежа „ Изправи се.БГ ” ще записва цивилен листи за идните избори, в които ще заложи на младежи, специалисти, потвърдили се експерти, без значение от политическите им убеждения, съобщи ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

На изказването на Манолова участваха водачът на Движение 21 Татяна Дончева, на ДБГ Димитър Делчев, на партия Волт Настимир Ананиев, както и някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" юрист Минчо Спасов. Вероятно някоя от тези партии ще даде регистрацията си на мрежата „ Изправи се.БГ ” за идните парламентарни избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР