Мая Асенова, ученичка във Финансово-стопанска гимназия Васил Левски“ в Монтана

...
Мая Асенова, ученичка във Финансово-стопанска гимназия Васил Левски“ в Монтана
Коментари Харесай

Ученичка от Монтана спечели първо място за есе

Мая Асенова, ученичка във Финансово-стопанска гимназия „ Васил Левски “ в Монтана завоюва първо място за есе в състезанието „ Да запазим внезапността “. 
Конкурсът се провежда от Професионална гимназия по стопанска система и ръководство „ Елиас Канети “ - Русе, споделя Мая Асенова.
„ Това, което ме въодушеви да напиша следващото си есе, е мотивацията, която ми дават родителите, учителите, приятелите. Обичам да пиша. Моето есе е на тематика „ Да запазим внезапността “. В едно общество запазването на внезапността е като изгубено изкуство, тя е знак за чиста човешка реакция. Когато нещата са непредвидени, това е миг на изненада и творчеството ни бързо се задейства тя обогатява нашия живот. Така се научаваме да ценим всеки миг. До тези заключения стигам и от опита си, и от книгите, които чета. Философията и литературата за мен вървят ръка за ръка. За мен спечелването на първото място е удостоверение на труда и напъните, които съм вложила. Искам да загатна и поддръжката на госпожа Мариана Атанасова и госпожа Ива Михайлова, мои учители “, сподели ученичката. 
Конкурсът е под управлението на госпожа Теодора Кръстева, преподавател във ФСПГ. 
Мая Асенова счита да продължи висшето си обучение с български език и литература, а може и философия. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР