Май и юни са месеците, в които ягодите са най-вкусни.

...
Май и юни са месеците, в които ягодите са най-вкусни.
Коментари Харесай

10 супер изненадващи ползи от ягодите

Май и юни са месеците, в които ягодите са най-вкусни. Но освен  поради усета им има и още куп аргументи да ги консумираме. Представяме ви 10 изгоди от ягодите, за които може би не знаете. 
1. Подобряват паметта Според последните изследвания потреблението на ягоди забавя процеса на стареене на мозъка и удължава функционалния му живот, позволявайки ни да останем здрави допустимо по-дълго. Интересното е, че има и изследване, което потвърждава, че ежедневната консумация на ягоди усъвършенства краткосрочната памет.
2. Подобряват зрението  В с. Осиково ще засаждат нови сортове ягоди В с. Осиково ще засаждат нови сортове ягоди
В село Осиково производителите на ягоди интензивно се занимават с есенната обработка на площите, употребяват дъждовното време, като засаждат...
Зрелите червени ягоди са потребни освен за паметта, само че и за зрението. Многобройни изследвания удостоверяват, че ежедневната им консумация предотвратява развиването на макулна недъгавост на ретината, катаракта, сухота в очите, прогресивна слепота и други проблеми, свързани с възрастови промени в тъканите.
Уникалният биохимичен състав на ягодите разрешава освен да се предотврати появяването на доста болести, водещи до зрителни увреждания, само че също по този начин способства за прогресивното лекуване на съществуващите болести.
3. Богати са на антиоксиданти Като начало дано си напомним, че антиоксидантите са субстанции, които предотвратяват разрушителното влияние на дейния О2 върху клетките на тялото. Те защищават тялото от прибързано стареене и съществени болести.
Учените означават, че ягодите съдържат огромно количество фенолни съединения - биофлавоноиди, които имат изразени антиоксидантни свойства. Доказано е, че ежедневната им консумация покачва способността на организма да се опълчва на свободните радикали. Има обаче един значителен колорит, който би трябвало да се има поради: не всички ягоди са еднообразно потребни.
 Ягода с усет на ананас бе избавена от изгубване Ягода с усет на ананас бе избавена от изгубване
Холандски фермери оферират нов другоземен плод - бяла ягода с червени семчици и усет на ананас, заяви в. " Дейли мейл ". Странната ягода...
Ярки, алени, с бели " дъна " плодове е по-добре да се заделят за конфитюр, те имат доста по-малко антиоксидантни субстанции, в сравнение с наситено алените плодове. В този случай цветът е от огромно значение: колкото по-тъмни са ягодите, толкоз по-здравословни са.
4. Те са източник на елагова киселина Елаговата киселина е регулатор на клетъчния цикъл. Веществото е най-известно със способността си да стопира разновидността на раковите кафези. Сред всички артикули по наличие на елагова киселина ягодата заема почетното трето място. В допълнение към обстоятелството, че веществото е способно да потиска туморните процеси, то също оказва помощ в борбата със свободните радикали и има противовъзпалителен резултат.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР