Матурите започнаха. Учениците от XII клас вече са по училищата,

...
Матурите започнаха. Учениците от XII клас вече са по училищата,
Коментари Харесай

Матурите започнаха

Матурите започнаха. Учениците от XII клас към този момент са по учебните заведения, където са разпределени да се явят на изпит по български език.

Изпитният вид бе изтеглен както всекидневно в 5:00 часа сутринта в постройката на Министерство на образованието и науката. Вариантът, по които зрелостниците ще демонстрират познания, е номер 24. Той бе изтеглен от общо над 11 млн. благоприятни условия.

Изпитът стартира в 8:00 часа. Матурата по български език и литература е разграничена на три модула.

Първият продължава час и половина. Той съставлява тест със затворени отговори. Вторият модул продължава един час и съдържа 10 въпроса.

Учениците не могат да излизат до момента в който работят по модулите, само че могат да излязаат от залата сред тях. Третият модул е с времетраене два часа като се написа интепретативно съчинение или есе. От стаята може да се излиза час и половина след началото на модула.

На изпит през днешния ден са и учениците от VII клас. Техният изпит стартира в 10:00 часа тази заран и е вход за приемане в гимназии.

Учениците от VII клас би трябвало да са в учебните заведения, които учат в 9:30 часа. Техният изпит е от два модула - едночасов тест и преразказ, който децата би трябвало да напишат за час и половина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР