Мътно и кърваво ще става в парламента, защото десницата ще

...
Мътно и кърваво ще става в парламента, защото десницата ще
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: Мътно и кърваво ще става в парламента

Мътно и кърваво ще става в Народното събрание, тъй като десницата ще пази тези дотации и помощи за бизнеса, до момента в който левицата ще упорства бюджетът да бъде доста по-социален. Това сподели пред радио " Фокус “ икономистът проф. Боян Дуранкев.

" Всички имат интерес да подчертават какъв брой са обществени и сполучливи, макар че наподобява, че освен при служебното държавно управление, само че и при парламентарно показаните политически партии и обединения има една паника да не би да се наложи да одобряват нов бюджет. Това след 5 часа диспути наподобява напълно ясно, защото всякаква отговорност, която ще бъде поета, рискува прекалено много. Надвиквайки към 2023 година заканите и пред стопанската система, и пред трагичното положение на социума, тъкмо подобен нов бюджет рискува да вкара България в доста по-голяма дългова рецесия, в сравнение с е през тази година ", счита той.

По думите му незнайните за страната за 2023 година са толкоз доста, че какъвто бюджет да се направи в този момент, този бюджет ще има повече планиран темперамент, в сравнение с финален. Икономистът посочи, че служебното държавно управление постъпва най-правилно, защото дава продължение на досегашния бюджет.

" Очаква се след два месеца диалози сред партиите да се сформира едно държавно управление, което да внесе политически бюджет за идната година, само че още по-тревожно е, че такова нещо евентуално няма да се случи, тъй като имаме в Народно събрание минимум две токсични систематични партии, с които има малко искащи да се коалират. Така че евентуално ще отиваме към избори. Вероятно продължението на този бюджет от тази година е едно ненапълно заслужено, въпреки и тежко решение, тъй като то значи рязане на разноски през идната година ", обърна внимание проф. Дуранкев.

Според него в случай че се орежат връзките на корупцията, орязване на паразитни разноски и отиване към европейска данъчна система, може да има към 7 милиарда лева повече в бюджета. Икономистът акцентира, че пари има, въпросът е дали ще стигнат, тъй като ситуацията за 2023 година в Европейски Съюз е прекомерно озадачаваща.

" Намираме се в пожарна обстановка - и то в няколко посоки - освен в стопанската система, във военно отношение, в интернационално отношение, нерешени обществени проблеми вътре в страната. Трайно в България ръководи олигархията, без значение от коя партия наднича тя ", посочи той.

Според проф. Дуранкев в случай, че няма решение за вдишване на нови външни заеми, този бюджет за 2023 година ще бъде картонената кутия на постната пица, само че може да стигне, в случай че променим данъчната система и справедливостта.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР