Мътна и кална вода потече от чешмите в почти цял

...
Мътна и кална вода потече от чешмите в почти цял
Коментари Харесай

Кал потече от чешмите в Добрич

Мътна и кална вода потече от чешмите в съвсем цялостен Добрич и околните села. Кошмарът стартира в събота вечерта и продължи през целия неделен ден. След голям брой сигнали в обществената мрежа, РЗИ-Добрич незабавно стартира пробонабиране. Според шефа на РЗИ доктор Светла Ангелова, там, където е видяна сходна вода, да не се използва за питейно-битови потребности. Резултатите от химичните разбори на взетите проби ще са ясни до края на неделния ден, а микробиологичните резултати – до 3 дни.

Проблемът с мътната вода в Добрич е поради изобилните превалявания от дъжд, сподели шефът на ВиК инж. Тодор Гикински. Според него, голямата водна маса се е просмукала в дълбоките земни пластове и един от сондажните кладенци е засмукал мътна вода. Инж. Гикински увери, че казусът е отхвърлен и до няколко часа водата ще се почисти.

В същото време добричлии изляха яростта си в обществената мрежа с нелицеприятни мнения. Има възрастни хора, които нямат положително зрение и надали ще разграничат бистра от мътна вода. Има трудноподвижни хора, за които ще е съвсем невероятно да отидат да си купят минерална вода. Майка се жалва, че била на ръба да изкъпе дребното си дете с кална вода. „ Добре, че употребих ваничка и налях в нея водата, та я видях “, написа майката. Други упорстваха да бъдат обезпечени водоноски с чиста вода за пиянство. Трети пък се питаха за какво засмуканата кална вода не е пречистена и откакто казусът не е в потребителите, а в доставчика, би трябвало ли тази некачествена вода да бъде плащана. Имаше и такива, които си пожелаваха идващия път, когато сондажните кладенци засмукват нещо друго, с изключение на вода, то най-малко да е бира.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР