Матиас Мюлер, главният изпълнителен директор на Volkswagen, смята, че дизеловите

...
Матиас Мюлер, главният изпълнителен директор на Volkswagen, смята, че дизеловите
Коментари Харесай

Регулациите на ЕС за въглеродните емисии притискат автомобилните компании

Матиас Мюлер, основният изпълнителен шеф на Volkswagen, счита, че дизеловите мотори ще върнат позициите си на пазара

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Очакванията за спад в търсенето на нефт са мощно пресилени

Статистиката демонстрира, че електрическите коли към момента не съставляват опасност за търсенето на суровината
6 мар 2018
Коли караме всевъзможни

Картината на автопарка в България остава шарена и доминирана от остарели возила
4 мар 2018
Удар по дизела – немски съд разреши градовете да не позволяват замърсяващи коли

Акциите на Volkswagen, Daimler и BMW незабавно поевтиняха след оповестяване на решението
27 фев 2018
Fiat Chrysler се отхвърля от дизеловите коли

Високите индустриални разноски към дизеловата технология оказват въздействие за решението на FCA
26 фев 2018
Китайската Geely купува дребен дял в Daimler

От Geely се надяват да получат достъп до електрическите разработки на Daimler
13 фев 2018 Намаляващото потребление на дизела от производителите на коли демонстрира терзанията на фирмите дали ще покрият задачите на Европейския съюз в региона на намаляването на въглеродните излъчвания, оповестява Reuters.

Проблемите пред промишлеността

Автомобилните компании, които се събраха на ревюто в Женева, са изправени пред противен избор: механично възобновяване на съществуващи модели с голям разход, ограничение на продажбите на някои печеливши модели или рискът от санкции на стойност стотици милиони евро.
" Аз се тормозя ", сподели основният изпълнителен шеф на Volkswagen Матиас Мюлер в изявление за Reuters. " Но нашата задача е да разгадаем тези проблеми ", добави той. " Аз съм твърдо уверен, че дизелът ще преживее възобновление. " " Аз съм твърдо уверен, че дизелът ще преживее възобновление. "
Матиас Мюлер, основен изпълнителен шеф на Volkswagen
Но вълната от неприятни заглавия и възходящата вероятност за дефинитивни забрани на дизеловите транспортни средства към този момент насочват продажбите на фирмите към нови намаления.

Дизеловите мотори отделят по-токсични азотни оксиди и частици, в сравнение с бензиновите. Специалистите в промишлеността предвиждат, че разноските за произвеждане на дизелови мотори ще се усилят с 20% поради затягащия се надзор на Европейския съюз по отношение на отделянето на нездравословни излъчвания във въздуха. Поради тези аргументи от ден на ден автомобилни компании се ориентират към производството на електрически модели.

Ограничения на продажбите

Някои анализатори допускат, че производителите на коли ще бъдат принудени да лимитират продажбите на по-големи модели, като покачат цените, с цел да избегнат превишаването на задачата на Европейски Съюз за въглероден диоксид от 95 грама/километър.

Ford евентуално ще " ограничи продажбата на някои коли, които ни тласкат над границата ", се споделя в изказване на компанията. Стивън Армстронг, началник на европейските интервенции на производителя, съобщи, че " не е нужно да преосмисляме моделната линия. Разбира се, ще би трябвало да уточняваме размера на мотора, само че това няма да бъде съществена смяна за нас. "

Продажбите на дизелови коли паднаха с 8% в Европа през предходната година, като понижиха пазарния си дял до 44% от пика от 55% през 2011 година Отчасти вследствие на това междинните излъчвания на въглероден диоксид се усилиха в Европа през 2017 година за първи път от десетилетие.
Продажбите на дизелови коли се намалиха с още 19% в Германия предишния месец, а в Англия - с 24%.

Твърде късно

Френските производители на коли, които разчитат в огромна степен на дизеловите горива, в този момент се пробват да намерят други възможности. Renault форсира развиването на нискотарифния хибриден модел Locobox, само че той няма да излезе на пазара преди 2021 година

Главният изпълнителен шеф на PSA Group Карлос Таварес прикани държавните управления да не постановат глобите за неспазване на еконормите, до момента в който мрежите за зареждане на електрическите коли бъдат по-добре развити.

" Не единствено в PSA ориентирането към електрическите коли става прекомерно късно - това се случва прекомерно късно на всички места ", сподели Филип Хушоа, авто анализатор в капиталовата банка Jefferies.

" Цената на спазването на задачите за въглероден диоксид е едно от евентуалните задвижвания на идната авторецесия ", сподели Хушоа. " Производителите ще би трябвало да покачат цените на по-големите бензинови коли, с цел да изпълнят своите цели за излъчвания, и това ще докара до изцяло понижаване на продажбите. "

Японският авто производител Toyota разгласи, че стопира продажбите на дизелови коли в Европа. Очаква се Fiat Chrysler да разгласи последователно прекъсване на производството на дизелови модели в средносрочния си проект, който ще показа през юни. " Доходността на хибридите е под тази на колите с чисти горивни мотори ", сподели представител на компанията. Това значи по-големи проблеми за огромните марки, които нямат доходоносни първокласни модели.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР