Матей Казийски стана шампион на Италия по волейбол, след като

...
Матей Казийски стана шампион на Италия по волейбол, след като
Коментари Харесай

Казийски изведе "Тренто" до пета титла в Италия

Матей Казийски стана първенец на Италия по волейбол, откакто " Итас " (Тренто) победи с 3:0 (20, 20, 19) " Кучине Лубе " (Чивитанова) в петия решителен мач и завоюва с 3:2 на локалната Суперлига.

За 38-годишния Казиийски купата е пета в Италия, като предходните четири също са с екипа на " Тренто " - през 2008, 2011, 2013 и 2015. Посрещачът приключи с 13 точки, само че беше определен за най-полезен състезател (MVP) в решаващия дуел. Най-резултатен за триумфа със 17 точки беше Алесандро Микиелето.

Най-резултатен за " Лубе " в петия мач беше българският национал Александър Николов с 12 точки. Той остана със сребро в дебютния си сезон в Италия. " Лубе ", който беше първенец на Италия в последните три години, игра без звездата си Иван Зайцев, който се контузи в третия мач.

За Казийски това евентуално беше последният мач с екипа на " Тренто ", като съгласно италианските медии от идващия сезон той ще носи екипа на " Алианц " (Милано).

Очаква се след края на италианското състезание Казийски да разгласи и решението си по отношение на завръщането в. Той попадна в разширения състав на селекционера Пламен Константинов, само че от федерацията оповестиха, че договарянията към момента се водят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР