Материалите, вложени в строителството на лот 2 и лот 3

...
Материалите, вложени в строителството на лот 2 и лот 3
Коментари Харесай

Материалите, с които са построени лот 2 и 3 на АМ „Тракия“, са некачествени, сочат лабораторните изследвания

Материалите, вложени в строителството на лот 2 и лот 3 на Автомагистрала „ Тракия “ не дават отговор на условията за качество. Това демонстрират направените проучвания в „ Института по пътища и мостове “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “ на взетите 16 ядки от двата сектора.

Проверени са дебелината и качеството на асфалтовата настилка и пътното легло по искане на Министерство на вътрешните работи. Новината заяви в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Той добави, че анализите на пробите не престават, само че изрично асфалтът не дава отговор на качеството и има проблеми. „ Освен изчезналите сантиметри, се потвърдиха и некачествени материали. Появиха се и сътрудници, които започнаха да разясняват, че надали не, ние не сме измерили вярно дебелината на асфалта. Явно обаче някои е не запомнил да раздаде на публиката подобаващите рулетки. За страдание, в последните 10-12 години ни прожектираха дългия филм „ Строителство на автомагистрали “. В момента той приключи с това, че розовите очила са по-малко розови. Няма смисъл да крием истината “, разяснява арх. Шишков.

Министърът означи, че компаниите строители не са главната страна за качеството на автомагистралата и разговорът не би трябвало да е единствено с тях.

„ Пробите демонстрират, че сме получили това, което сме си поръчали. Пробата, която е взета от лот 3, строен от гръцка компания е за по-малко пари, в сравнение с лот 2, и това демонстрира, че сме си поръчали по-евтино строителство и сме получили по-некачествено. Не желая да хвърляме цялата виновност върху строителите. Проблемът е доста по-дълбок. Строителите са цялостен отрасъл в България. Те строят пътищата и аз съм сигурен, че в случай че им създадем положителни условия да работят и им създадем явен правилник, те ще се оправят доста по-добре “, разяснява районният министър.

Той удостовери, че този сектор от Автомагистрала „ Тракия “ стартира да става рисков, изключително лот 3, където има неравности, представляващи опасност за естественото придвижване. “След като приключим с разбора на пробите, ще изберем и технология за ремонт. Ще създадем всичко допустимо през пролетта да стартират поправки действия “, сподели арх. Шишков.

*Източник: www.mrrb.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР