Материал на Краси Панов Финландският национален отбор по волейбол има предимството

...
Материал на Краси Панов
Финландският национален отбор по волейбол има предимството
Коментари Харесай

Феновете на Финландия – волейбол и бира, но не само

Материал на Краси Панов

Финландският народен тим по волейбол има преимуществото да се усеща като хазаин без значение къде играе. Тимът е съпровождан от сериозна агитка, изключително в случай че мачовете са в Европа. Във Варна, където се организират срещите от група „ В “ на Европейското състезание по волейбол има към 2000 финландци. Феновете са извънредно ексцентрични, като всеки е намерил собствен метод да бъде автентичен. Има и дребни групички, които са облечени еднообразно или пък костюмите им препращат един към различен.



Мика Рандан работи в техническа компания и е избрал да трансформира главата си във волейболна топка по време на мачовете.

„ Следваме тима съвсем на всички места, изключително когато играе в Европа. Ние сме група от 6 индивида и сме част от проведена екскурзия “, изяснява Мика.

Бандата комбинира волейбола с почивка, само че Рандан признава, че натъртват на кръчмите, а не толкоз на плажа. Така са и множеството финландци. За магазинчетата към Двореца на културата и спорта е празник, когато играе Финландия, тъй като те купуват големи количества бира и корав алкохол. Заведенията също са удовлетворени от финландското настъпление. Феновете се размазват от ястие и пиянство, тъй като спрямо родината им, у нас цените, изключително на алкохола, са алегорични за тях. Финландците обаче са извънредно кротки и отзивчиви и основават въодушевление, а не проблеми.



„ Тук пием хубави локални бири и виновност и ядем добра храна. Още не сме пробвали българската ракия, само че сигурно ще го създадем “, дава обещание Мика.

Групата е за повторно в България и Варна. Първият е през 2018 година за Световното състезание, което организирахме дружно с Италия.

„ Варна е доста хубав град. Хората са доста благи и гостоприемни “, споделя Рандан.

Вчера Финландия загуби от Испания с 1:3 гейма, само че резервира шансове да се класира за 1/8 финалите, което би означавало, че най-малко още няколко дни бизнесът на Варна ще се радва на финландската инвазия.


















Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР