Материал на bTV Новините породи неочаквани реакции сред потребителите в

...
Материал на bTV Новините породи неочаквани реакции сред потребителите в
Коментари Харесай

Нова простотия измести „Локо“ във фейсбук, мрежата закипя

Материал на bTV Новините породи непредвидени реакции измежду потребителите в обществените мрежи. На страницата във Facebook беше оповестена новината „ Напиши есе, завоюва къща ” за 1,7 млн. канадски $ ”, написа Блиц.

 
В нея се споделя за жена от Канада, която провежда конкурс за есе. Наградата е огромна къща на езерен бряг в Албърта, Канада, оценена за 1,7 млн. канадски $. Идеята е собственичката, която е болна, да събере пари, а някой да се снабди с красива къща за оскъдна сума.
 
Внезапно, обаче, новината се трансформира в обществен опит и образно потвърди теорията, че потребителите в обществените мрежи четат само заглавията на новините.
 
Много консуматори написаха думата “есе ” в мненията с вярата, че ще им бъде подарена къща.
 





 
Необичайните реакции бяха бързо видяни и лавинообразно се разпространиха в обществените мрежи под формата на колажи и смешки. Заваляха стотици иронични мнения и смешки. А една издателска къща даже пусна промоция – с промокод „ есе “ можете да си купите книга с % понижение.
 
Ето и някои от най-цветистите мнения:
 
„ Пиша есе и започвам да бегам, бате “
 
„ Господ да елементарни българското обучение, а някои старомодни още печелим състезания с есета! “
 
„ Писалката е по-силна от меча. Ето, заселихме Канада с есета! #ese “
 
„ Пиши „ есе “ и да си бегаме! Това не може да е истина! “
 
„ Сега ще ви обясня разбираемо резултата на Дънинг-Крюгер - това е когато си толкоз тъп, че не можеш да схванеш, че си тъп! Сега разбрахте ли? #есе “.
 











 



 





Ала Вагнер взема решение да не продава дома си поради бавната стопанска система в Алберта, поради която продажбата би лишила прекомерно доста време. Тя решила, че най-подходящо би било къщата да отиде при някого, на който ще носи ентусиазъм и по този начин пристигнала концепцията за състезанието с есе.
 
Всеки участник би трябвало да заплати такса за присъединяване от 25 канадски $, след което да изпрати есе на тематика “Защо местенето в тази къща би трансформирало живота ви? ”. Ограничението е 350 думи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР