Математици от Университета Рочестър в Ню Йорк представиха ново изследване,

...
Математици от Университета Рочестър в Ню Йорк представиха ново изследване,
Коментари Харесай

Тотално унищожение или продължителни мъки: Учени откриха сценариите за гибелта на човечеството

Математици от Университета Рочестър в Ню Йорк показаха ново проучване, съгласно което най-вероятните аргументи за гибелта на човечеството ще са " бавното отмиране ", " меко кацане " и " цялостно заличаване ", написа The Star.

Доктор Адам Франк, който води следствието, декларира, че човечеството напълно скоро единствено ще се самоунищожи. За да разработят моделите на това " самоубийство ", откривателите прибегнаха до проучване на хипотетичните " екзо-цивилизаци ", т.е. цивилизации, които теоретически биха могли да съществуват на планетите от нашата Слънчева система.

Изследването било извършено на фона на опасенията, че пренаселването и изменението на климата подтикват човеческата цивилизацията към края й.
Франк счита, че хипотетичното проучване на " екзо-цивилизациите " ще разреши на хората " да не повтарят техните неточности ".

1. Бавно отмиране
Сценарият допуска, че хората сами доближават личното си заличаване, бързо изтощавайки ресурсите, налични на планетата. В резултат на този сюжет, повече от 70 % от човечеството ще изчезне досега, в който земляните ще съумеят да доближат резистентност.

2. Меко кацане
Този модел оставя вяра за оцеляване за нашия тип, само че единствено при положение, че хората усетят приближаването на края на тяхната биосфера и ще могат да се пригодят към новите условия в последния миг.

3. Пълно заличаване
Това е най-страшният сюжет, защото той включва окончателната крах на расата. Всички фактори тук са изцяло антропогенни, такива като нуклеарна зима.
Доктор Франк отбелязва, че проучването на други планети, като Марс и Венера, разрешава да се предскаже вероятният отклик на планетата на въздействието на метеорити, парников резултат и впрочем. Така че в бъдеще по мнението на учените, точно проучването на най-близките ни екзо-планети може да избави човечесвото от реализацията на който и да е от вероятните сюжети за неговата крах.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР