Математикът проф. Николай Витанов вече няма да прави COVID-прогнози, защото

...
Математикът проф. Николай Витанов вече няма да прави COVID-прогнози, защото
Коментари Харесай

Витанов спира с COVID-прогнозите: Получил заплахи за живота си

Математикът проф. Николай Витанов към този момент няма да прави COVID-прогнози, тъй като получил голям брой закани за живота си. Междувременно хакери нападнаха и профила във Фейсбук на доцент Атанас Мангъров, оповестяват от Bulgaria ON AIR.

В пика на четвъртата вълна на ковид отчитаме гладко повишаване на приетите в болница и моменти на растеж и спад на новите случаи. Така откакто в средата на предходната седмица България записва над 2000 новозаразени за 24 часа, в края ѝ в неделя бяха регистрирани по-малко от 500.

Проф. Витанов обаче чака нов растеж на инфектираните.

" Първият фактор е, че влизаме в месеци, които благоприятстват за развиването на вируса. Вторият е, че влизаме в месеци, където се усилват контактите сред хората. Една огромна система от 700 000 учители и възпитаници след два дни стартира пълнокръвно да действа ", изясни математикът.

" Това е обикновено. Всяка година се получава повишение на заболеваемостта от респираторни инфекции ", разяснява от своя страна доцент Атанас Мангъров.

От 1 октомври обаче проф. Витанов стопира да се занимава с прогнози, свързани с Коронавирус пандемията. Причината: за 18-те месеца, през които е правил математически модели, е получил хиляди закани за ликвидиране и физическа кавга.

" Те не споделят да спра от първи октомври, доста им е надалеч. Те споделят, че би трябвало да спра незабавно, тъй като в противоположен случай щял съм да се спъна, да падна, да ми се натрошат кокалите и по този начин нататък ", показа математикът.

С подигравка обаче гледа на офанзивите против себе известния с атниваксърските си настроения доцент Атанас Мангъров, чийто профил във Фейсбук е бил хакнат за три дни. На него вместо фотографията на доцента се появява фотос на гола жена.

" Даже не я видях. Някой ми се обади, че профилът ми е блокиран и като влязох в обясненията за какво е блокиран, имаше една дребна фотография на едни цици ", описа доцент Мангъров.

Това е втората офанзива на профила на Мангъров във Фейсбук и трета против него, откакто през февруари изчезва страницата, в която той публикуваше разяснителни материали за имунизациите. И той, както и професор Витанов са безапелационни:

" Веднъж е случайност, два пъти е съвпадане, само че три пъти е вражеско деяние ", уточни доцент Мангъров, цитирайки Джеймс Бонд.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР