Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса
Коментари Харесай

Витанов за пандемията: Скуката продължава, май е време да ме сменяте

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 09 март 2022 година. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 09 март февруари 2022

Както постоянно - първо - пандемията, след това - войната.

Днес - без бележки от общ темперамент.

Сега за пандемията. Скуката продължава. За разликата от войната в Украйна, с пандемията в България нещата са под надзор. Сценарият " Хари Селдън " е постоянен, Омикронът получава пестник след пестник.

Да забележим дали е по този начин.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.96. Под 1 е, значи обсегът на болестта продължава да се свива. Това е добре. Гледаме в този момент главните характерности на сюжета " Хари Селдън ".

2. Да няма суперпожар. Няма суперпожар. Броят на новите случаи продължава да спада. Това е добре.

3. Да няма претъпкани лечебни заведения. Няма претъпкани лечебни заведения.

Това е добре. Продължават да се освобождават кревати, които се трансферират за други потребности. Още по-добре.

4. Да няма цялостен локдаун. Няма цялостен локдаун. Няма и да има. Има периоди за рухване на зеления документ.

Както виждате, предсказуемостта, която ви бе обещана, е налице. Писах ви, че през днешния ден Регион 1 ще е в зелената зона. В зелената зона е. Учениците вървят на учебно заведение, заболеваемостта не се подвига. И това е добре.

5. Смъртността - полекичка спада. Както бе планувано.

И това - доста добре.

6. Украинците и пандемията - идващите украинци не подвигат заболеваемостта. Очаквано. " Хари Селдън " се оправя и с това.

7. Заключение - обществената системата се движи по предначертаната от сюжета " Хари Селдън " траектория.

Скука, цялостна досада. Нещата са под надзор, Омикронът получава пестник след пестник и не може да си и намерения за второстепенен пик.

Как беше питането към вируса?

What`s up doc?

8. Понеже се оплаквате, че било доста дълго, през днешния ден вместо 2 карти - 1 карта - тази за риска. Какво чакаме - виолетовата зона да остане единствено около морето. Тоест обстановката да се усъвършенства. Няма плашещи новини. Скука. Омикронът ще продължи да отстъпва. Дифузното разпространяване в страната бавно стопира. Скука.

Май е време да ме сменяте. Няма адреналин, знаете какво ще има да става с месеци напред. Е това, към този момент не е забавно. Приспах ви.

Сега малко за войната.

Да припомня - анализите тук са от механически темперамент. Който желае да лее усеща - да ги лее на друго място. Напомням аз, само че усеща се леят. Хайде да обсъждате на други места какво усеща и по какъв начин мисли Витанов. Нито за едното знаете задоволително, нито за другото. Не падайте на равнището на всезнайковците от Ганковото кафене и на юрдециге от локвите пред кафенето.

Напомням - Витанов е елементарен, малоумен и тъп, от разбори нищо не схваща и няма за какво да си губите времето да четете това по-долу. Предупредени сте.

Какво става по бойните полета на Украйна? Знаете - задачите са две - техническо и психично изкривяване на съперника.

Днес на първо време за психическото изкривяване. Както знаете, по време на война се лъже крепко. Ама крепко се лъже и то от всички страни. Като слушате щаба на украинската войска, съветската войска е унищожена към този момент 6 пъти. Централно разузнавателно управление на САЩ друго споделя - лъжат. Нормално е да лъжат, би трябвало да поддържат военен дух. Ама Витанов, те и руснаците послъгват. Тъй, де всички послъгват, кой повече, кой по-малко. Трябва да го имаме мислено. Информационнатас реда у нас - покруса. Абе не се прави по този начин. Искате да разпространявате проукраинска информация. Добре, но не го правете толкоз левашки. Структурите за идеологическа обработка на популацията не работят добре. Е тука се изпозаляха с кафе в Ганковото кафене, а юрдеците извън се разкрякаха. Кой съм бил аз ли, че да споделям това. Ами този, дето има математическа доктрина за идеологическата битка.

Техническото изкривяване. Аз съм от тези, дето споделиха, че няма да има блицкриг. Нали по този начин. Виждате - двете страни губят бойна техника. Въпросът е кой първи ще загуби толкоз, че да се пречупи. Аз знам, че на множеството ви се желае Русия да се пречупи. Гледайте обаче трезво на нещата. Руснаците още не са вкарали най-техките си оръжия в деяние. Ресурсите на украинската войска понижават. Няма солидни оръжейни доставки от чужбина. Какво мислите, че се чака да стане.

По бойните полета.

1. Мариупол. Руснаците влязаха в града и управляват един огромен квартал. Няма да падне елементарно, не е дребен град. Но хайде, няма да пиша в този момент, другата седмица ще си приказваме по въпроса.

2. Групировката на украинската войска към Краматорск.

Манщайн би я изтеглил и предислоцирал в огромните градове като Днепропетровск, Полтава и Харков. Да, де, само че Манщайн го няма. Групировката си седи, руснаците я котелират бавно.

Дето има една приказка - неприятно Седларов, неприятно.

3. Николаев. Разбрахме се, че градът е стратегиски. Падането му освен способства за котелиране на украинската групирока към Одеса, ами и отваря пътя за инвазия в западна Украйна. Значи - чакаме свирепи боеве там.

4. Харков. Какво да кажев тук - камъните падат. И не е радостно. Знаете - тук се взема решение имперския статус на Русия. Изнесе ли се популацията, гадът се чака да бъде срутен.

5. Киев - хубав град. Тук руснаците бавно го обкръжават, зада пресечен снабдителните линии. Позната история - Осман паша и Тотлебен. Оставям на вас да мислите, какъв ще е резултата.

6. Запорожие и Днепропетровск? Т-цъ, т-цъ, първо Мариупол.

С две думи - наподобява, че нищо не се случва. Измамно е това. Количествените промени се натрупат. Великият закон споделя, че предстоят качествени промени. Какви ще са те ще научите в Ганковото кафене. И като научите, помислете си точна противоположното. И няма да сте надалеч от истината.

Накрая - договаряния казвате. Преговорите са продължение на войната с други средства. Дамите да не четат идващите две фрази. С договарянията нещата сега стоят по този начин: и двете страни го вадят огромен. За да имат триумф договарянията, нечий би трябвало да омекне. Виждате ли в този момент, какъв брой е добре, че Витанов е малоумен, елементарен и тъп. Позволява му се да ви изясни обстановката с думи елементарни. Ако беше популярен професор, до момента да е дръхнал една тирада в Ганковото кафене. А той простакът приказва същото, което преказват и американските генерали.

Добре, стига за през днешния ден.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля. И който пие кафе в Ганковото кафене - да ви е сладко кафето, ефендилер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР