Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса

...
Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката с коронавируса
Коментари Харесай

Проф. Витанов ядосан: Няма да ми лепите прогнози, които не съм правил

Математикът проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията с ковид у нас към 19 февруари 2022 година. Публикуваме текста без редакторска интервенция:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 19 февруари 2022

Днес е събота, по тази причина по-накратичко.

Състоянието на нещата е следното:

1. Сценарият " Хари Селдън " работи като часовник. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.89. Обхватът на болестта се свива. Посред зима.

2. Основни характерности на сюжета " Хари Селдън " (известни ви от доста отдавна)- заложената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. Дали системата върви по тази траетория, виждате сами с очите си.

Чуват се кряканици, че Витанов се сравнявал с Хари Селдън. Още един път за крякащите: Сценарият е наименуван " Халри Селдън ", с цел да се знае какво тъкмо е планувал Витанов. Защото се пробвате да ми залепяте прогнози, които не съм правил. Отговарям на това по този начин:

Твърдение - но Витанов сподели 60 000 дневно. Витанов не е споделил това. Класификация на твърдящия: юрдек.

Твърдение - но Витанов сподели 70 000 дневно. Витанов не е споделил това. Класификация на твърдящия - юрдек.

Твърдение - но Витанов сподели 100 000 дневно. Витанов не е споделил това. Класификация на твърдящия - юрдек.

Мисля, че е ясно. Няма да лепите на Витанов прогнози, които не е правил. Затова, прогнозата, която Витанов е направил и сюжетът, който е описал, са назовава " Хари Селдън ". Траекторията на българската обществена система върви по този сюжет. Завистливите и злобните се пръскат от гняв.

3. Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.89. " Хари Селдън " работи сполучливо. Компенсира до известна степен неналичието на имунизация.

4. Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. " Хари Селдън " работи. Трендът на повишаване на заетостта на леглата - пречупен измежду зима. Очаква се спадът да продължи. " Хари Селдън " ви демонстрира, че при положително обмисляне и добра организация, българската здравна система може да се оправи, даже положението и да не е цветущо.

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория.

" Хари Селдън " работи. Трендовете се пречупват съгласно прогнозите. Виждате, че ограниченията бавно се анулират.

Регионите започнаха един по един да излизат отчервената зона. Въпрос от викторинката на Витанов: Кой район ще е идващият, който ще излезе от алената зона. Погледнете картата през днешния ден. Погледнете я на следващия ден. " Хари Селдън " работи.

6. Смъртността - и тук " Хари Селдън " ще оправи набърканите каши.. Следва изкривяване на тренда на високата смъртност.

В края на идната седмица. " Хари Селдън " компенсира до известна степен дейностите на инатестата част от народа, която разнася вируса и заразява възрастните хора, които пък измират неваксининирани. " Хари Селдън " може да компенсира, само че не може да се оправи с безгранична тъпота. Нищо не може да се оправи с безгранична тъпота. Но " Хари Селдън " ще ви извади от спиралата на високата смъртност.

Оттам нататък се оправяйте - аргументите за високата смъртност не са от началото на януари, когато бе задействан " Хари Селдън ". Те са доста по-дълбоки и доста по-отдавна.

7. Накрая - системата върви по авансово оповестения ви сюжет " Хари Селдън ". Следователно се оправяме.

Очакванията са кряканицата да се усили. Крякайте, само че помнете - до момента в който " Хари Селдън " е постоянен, няма да има второстепенен пик. Дръжте го постоянен и натрапникът Омикрон няма да пробие отбраната. И през днешния ден да му кажем

What`s up doc?

Дните на Омикрона изтичат. Оставете " Хари Селдън " да пресече до дъно тази вълна. Радвайте се, че има нещо което да компенсира кино лентата, в който се е вкарала част от народа. Филмът не е " Бързи и гневни ". Филмът е " Неваксинирани и инатести ".

Този филм води до висока смъртност. Целта на " Хари Селдън " е да пречупи този тренд. До края на другата седмица.

Това споделят стоманените закони на математическата обществена динамичност.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР