Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка

...
Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за оперативната обстановка
Коментари Харесай

Николай Витанов с прогноза кога ще пречупим Ковид-вълната

Математикът проф. Николай Витанов даде къса информация за оперативната конюнктура за пандемията за 12 февруари 2022 година както всекидневно - на страницата си във Facebook. Но направи ангажимента, че " през днешния ден по-накратко тъй като е събота ".

" Състоянието на нещата е следното

1. Завършва третата седмица от царстването на Омикрона. Няма суперпожар. Трендът на повишаване на новите случаи - пречупен. Трендът на повишаване на заетостта на леглата в лечебните заведения - пред изкривяване. Тренд на повишение на смъртността - непречупен. Той ще се пречупи финален. Състоянието е съгласно упованията.

В България не се случи голямата Омикрон вълна, която наблюдавахте в други страни. Оценявайте го както желаете. За мен нещата са ясни - знам какво ще отговоря, в случай че трети път министър-председател изиска от мен да подкрепям страната за битка с пандемии посредством разбори и прогнози.

2. Зададената траектория на обществената система е да няма суперпожар, да няма претъпкани лечебни заведения, да няма цялостен локдаун. С очите си наблюдавате по какъв начин голямата българска обществена система върви по тази траектория към този момент трета седмица. Който мисли, че е елементарно, да се опитва да го направи.

3. Пречупване на тренда на напредък на записаните нови случаи дневно - пречупен в планувания период. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.98. Ето ви го фиаското на Омикрон. Вместо да се уголемява, обсега на болестта почва да се свива.

Сценарият второстепенен пик - неустойчив в сегашния миг. Посока на напъните - да бъде държан неустойчив. Трябва да сме тотални идиоти с цел да стабилизираме сюжета за второстепенен пик.

4. Състоянието на нещата в лечебните заведения - системата върви по заложената траектория: няма претъпкани лечебни заведения. Очакваният напън върху здравната система се случва и ще продължи, обаче са налице признаци, че сме достигнали максимума на натиска. Пречупването на тренда наближава.

С това ще излезем от пика. Ноемврийска прогноза на Витанов - излизане от пика на петата вълна през втората половина на февруари. Да напомня - ноемврийски плач и крякане против Витанов - каква пета вълна, какви пет лв. бе Витанов. Какъв 1 милион регистрирани случаи, какви 33 500 умряли бълнуваш. Смешно, нали?

5. Тоталният локдаун. Зададена траектория на обществената система: да мине през вълната без налагане на цялостен локдаун. Системата се движи по заложената траектория.

Трендовете се пречупват съгласно прогнозите.

Няма ексцесивни ограничения, има ограничения единствено там, където се постанова. Започва намаляване на ограниченията там, където те са си свършили работата. Тук не трябва да се бърза. Спряхме повишаването на новите случаи измежду зима. Да не изпускаме тази победа.

6. Смъртността - и тук системата се движи съгласно упованията.

Това е последният тренд, който ще се пречупи. Очакванията са това да стартира да става във втората половина на февруари.

Голямо мрънкане за тая смъртност. Вкарахте се във кино лентата с високата смъртност като почнахте да слушате ГУРУТАТА, които ви разправяха, че това било " грипче " и то било " безвредно ". Позволихте появяването на инатеста част от народа, която не съблюдава нищо, върви и заразява наред и възрастните хора умират от това.

Докато не ги изправите тези инатестите до трафопоста, няма да ги спрете. Добре знаете тая работа, по тази причина и мрънкате. Ако не знаете, четете теорията на Витанов за идеологическата битка.

Вкарахте се в сюжет, където цялостен локдаун ще има опустошителни последствия. И мрънкате против хората, които с минимални ограничения стопираха голямата вълна измежду зима без да има препълване на лечебните заведения. Нямало ограничения - хайде, де. Това, че вие не ги усещате, значи, че са изчислени доста добре. Това, че вълната бе спряна и не се получи суперцунами, демонстрира, че работят.

Вместо да мрънкате, спрете инатестата част от народа да не разнася болестта. С локдаун те няма да бъдат спрени. Хайде да ви видя. Лесно е да приказваш. Излезте на улицата и искайте локдаун. Да видите, какво ще ви излезе отсреща.

Тоя сюжет с тоталния локдаун от дълго време е сметнат и не е добър. Води до безпорядък и до доста огромна смъртност. Ама в миналото работеше. Да, работеше. Тогава ги нямаше ГУРУТАТА и инатестата част от народа не беше с такива размери.

7. Накрая - оправяме се. Единствената вяра на вируса остава инатестата част от българския народ да му помогне да възпламени суперпожара. Този сюжет е неустойчив. Дръжте го по този начин и натрапникът няма да пробие. И през днешния ден да му кажем

What`s up doc?

Тактиката е елементарна: Държим настоящия сюжет постоянен и ще и забележим сметката и на тази вълна. Базовото репродуктивно число падна под 1. Дръжте по този начин. Омикронът е на колене. Не му помагайте да се изправи.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР