Математикът Николай Витанов коментира пандемичната обстановка в страната с публикация

...
Математикът Николай Витанов коментира пандемичната обстановка в страната с публикация
Коментари Харесай

Николай Витанов: Намираме се в критична седмица

Математикът Николай Витанов разяснява пандемичната конюнктура в страната с обява в персоналния си фейсбук профил.

По думите му се намираме в третата седмица от царстването на Омикрон. Не би трябвало да бързаме да се успокояваме, тъй като още не сме излезли от пика на петата вълна. Знаете какво би трябвало да се случи в него - изкривяване на трендовете на напредък " , написа още той.

Пречупване на тренда на повишаване на новите случаи, изкривяване на тренда на повишаване на заетостта на болничните кревати, изкривяване на тренда на високата смъртност. Пречупят ли се първите два тренда, ще се пречупи и третия и ще излезем от пика, разяснява математикът.

Витанов засегна и тематиката за положението на лечебните заведения. Като позитив дефинира това, че здравните заведения не са препълнени. Той чака здравната система да издържи на натиска, като не изключи тук-там да има краткотрайни проблеми . Витанов добави, че няма потребност от цялостен локдаун, тъй като прекосяваме през вълната от Омикрон без суперпожар и без претъпкани лечебни заведения.

Математикът показа, че вируса се мъчи да подпали суперпожара, само че не му се получава. Той дефинира тази седмица като сериозна заради завръщането на учениците в учебно заведение. Витанов чака натиска върху лечебните заведения се чака да доближи оптималния си размер.

Витанов добави, че би трябвало да внимаваме. " Ако действаме интелигентно, няма да си натресем на главата второстепенен пик ", добави той.
 Омикрон е засечен към този момент в 14 области у нас
Омикрон е засечен към този момент в 14 области у нас

129 са случаите на новия вирусен вариант
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР