Математика и География и икономика са сред предметите с най-много

...
Математика и География и икономика са сред предметите с най-много
Коментари Харесай

Учители искат промени в програмите по математика и география

Математика и География и стопанска система са измежду предметите с най-вече тематики и понятия, препоръчани за отпадане или пренасяне от учителите, взели участие в анкетата на Министерството на образованието и науката за оценка на образователните стратегии. Всички педагози в страната бяха поканени да се включат в електронното допитване, отзоваха се над 18 000.
Предложенията за усъвършенстване на образователното наличие в началните класове са относително малко. Част от учителите считат, че проучването на персони и събития от българската история би трябвало да завърши до Освобождението. Според учителите е ненужно дребните деца да учат какво е " ритъм ", " команда ", " противопоставяне ", " притегляне ", " ориентир ", " права ", " престрояване ", " гръбен кроул ".
В прогимназиален стадий предложенията са да не се изисква умеенето за насочване с компас. В първи гимназиален стадий учителите желаят от биологията да отпаднат условията за дефиниране на раса и за разказване на стадиите на психосексуалното развиване на личността.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР