- Мате Римак е най-новият член на Залата на славата

...
- Мате Римак е най-новият член на Залата на славата
Коментари Харесай

DACIA Spring е „AUTOBEST – най-добрата кола за купуване в Европа за 2022 г.“.

- Мате Римак е най-новият член на Залата на славата на MANBESТ
- COMPANYBEST 2022 се присъжда на Pininfarina
- ECOBEST 2022 премията отива за технологията Renault Megane E
- Наградата SPORTBEST 2022 е присъдена на Алехандро Агаг

Dacia Spring е победител в „ AUTOBEST 2022 “, европейското отличие за най-хубавата кола за пазаруване в Европа за 2022 година С общо 14 674 точки, Dacia Spring се подреди преди всичко с удобно разстояние пред новото потомство на Skoda Fabia с 13 364 точки. Новият Opel Mokka е на трето място с общо 13 312 точки, единствено с 52 точки по-малко от подгласника в надпреварата AUTOBEST. Подробните резултати ще бъдат изброени в раздела за извънредно класиране на www.autobest.org.

„ След изключителните резултати в ECOBEST Challenge 2021 – водещ план на организацията AUTOBEST – Dacia Spring завоюва заветното самопризнание за най-хубав автомобил за пазаруване на Европа през 2022 година! Първият Dacia EV е най-популярният EV в Европа и първият цялостен EV, който става AUTOBEST финалист в нашето 21-годишно съревнование. Новата философия на марката да носи единствено най-необходимото прави Spring най-достъпният градски автомобил и автомобил за пътешестване до работното място, разполагаем на европейските пазари. С изключителна гама и енергийна успеваемост, дребният EV впечатли доста от 32-те членове на журито. В AUTOBEST имаме вяра, че идната година Dacia Spring ще даде значим принос за демократизацията на електрическите автомобили в Европа “, съобщи Иля Селиктар, ръководител на журито и създател на на организация AUTOBEST.

„ В AUTOBEST прегледахме преди години бъдещето на електромобилността. Много пъти сме казвали, че преходът към ZEV /превозни средства с нулеви емисии/ е по-бърз, в сравнение с доста хора си мислят и 2022 година евентуално ще е годината на промени, когато броят на новите електрически автомобили в съвсем всеки сегмент ще стартира да става нараства настоящо на пазара. В това пътешестване Dacia Spring има задачата да покаже, че електрическият автомобил може да бъде наличен за всеки, може да помогне на градовете в процеса на декарбонизация с клиенти, искащи да карат единствено електрически. Също по този начин, тази нова премиера в историята на AUTOBEST е още едно доказателство, че нашата организация е в крайник със комплицираните времена, в които всички живеем в Европа. Както постоянно, ние си вършим работата в точния момент, обявявайки нашите спечелили с почитание към нашата традиция. Всички в AUTOBEST се надяваме идната година да ни даде повече независимост да пътуваме и караме, да се върнем към по-нормални действия – защото имаме доста неща за извършване. Въпреки че сме сполучливи в обстановки на „ невъзможна задача “ – като последните два финални теста през 2020 и 2021 година, проведени при цялостното блокиране на Австрия – ние сме уверени, че Европа ще откри най-хубавия излаз от тези пандемични времена “, съобщи Дан Вардие, създател и ръководител на организация AUTOBEST.

За повторно AUTOBEST провежда сполучливо финалния си тест в Тесдорф, Австрия, в края на ноември по време на цялостното блокиране на страната. Спазвайки всички австрийски правила, наложени по време на блокирането, AUTOBEST, с професионалната помощ на нашите другари от полигона OAMTC в Тесдорф, съумя да провежда най-сложния набор от проби, налични в автомобилните медии през днешния ден.

Наградата COMPANYBEST 2022 отива за Pininfarina, един от най-големите представители на изразителния италиански дизайн, прочут в целия свят. Основана в Торино през 1930 година и през днешния ден благосъстоятелност на Mahindra Group, Pininfarina е основала някои от най-красивите автомобилни дизайни, наслаждавайки се на дълги асоциации с известни марки като Alfa Romeo, Lancia, Peugeot, Maserati и Ferrari. След сложен интервал от време, през последните години италианската легенда се завърна на пистата с изключителни резултати. Наред с други планове, Pininfarina оказва помощ на изгряващи компании - като VinFast - като играе водеща роля в очертаването на стила на техните модели и идентичността на марката.

Тазгодишният член на Залата на славата на „ MANBEST “ е Мате Римак. Изгряваща звезда на европейската автомобилна промишленост, на 23-годишна възраст той показва на света, че електрическата подвижност може да донесе развлечение и продуктивност, невъобразими за обичайна мощ на класическите коли с ДВГ. След 10 години отдаденост, увереност и визия за бъдещето, Мате Римак в този момент управлява Bugatti-Rimac, компания, която свързва остарелия и новия свят на автомобилостроенето. След скромното си начало името Rimac в този момент е известно с това, че е на предния фронт на електрификацията и се свързва с доста марки, в това число Porsche, Hyundai, Kia, Aston Martin и Automobili Pininfarina.

Renault Megane E-Tech е притежател на премията ECOBEST 2022. Екипът за разработка на Renault освен сътвори електромобил, в който продуктивността и ръководството не са компрометирани от тежестта или лимитирани от пробега. Преди всичко, пространството за пасажери не се е повлияло от дизайна и разположението на задвижващия елемент. Резултатът е равновесие на електрически фамилен хечбек с необятен и еластичен интериор, който е задоволително мощен със забележителен обсег и доста приятни обноски на шофиране.

Наградата SAFETYBEST 2022 отива при Isuzu D-Max като първият пикап с 5 звезди в теста на Euro NCAP. Шофьорите на пикапи бяха лимитирани във връзка с сигурността прекомерно дълго и Isuzu трансформира това. Новият D-Max слага висока летва както за функционалностите за пасивна сигурност, по този начин и за дейна сигурност. Включването на предни стерео камери носи ново равнище на отбрана на лидера и пешеходците в бранша, което с право беше възнаградено от Euro NCAP. При доставката на първия пикап с оценка от пет звезди. Isuzu е изцяло заслужил притежател на премията SAFETYBEST.

Наградата SMARTBEST 2022 отива при Mercedes-Benz за MBUX Hyperscreen в EQS. Тази нова технология от висок клас играе значима роля в дейната сигурност с помощта на своя A.I. който научава желанията на драйвера и ги разпознава, което значи, че главните функционалности постоянно са подготвени за потребление
и не е нужно да избирате сред доста менюта преди шофиране. Интелигентната ергономия и самодейните дейности, в това число взаимоотношението му с функционалностите за навигация, значат, че лидерът не би трябвало да откъсва очи от пътя, с цел да извършва избрани задания. A.I. също по този начин открива дали лидерът гледа екрана на пасажера или не и в последна сметка го изключва, в случай че е по този начин.

Наградата SPORTBEST 2022 е присъдена на Алехандро Агаг за основаването на формата Extreme E след сполучливата Формула E. Умен предприемач с изключителна кариера, Агаг е удивен от спорта, основно автомобилните надпревари и футбола. Когато се приготви да започва първата серия за електрически надпревари през 2014 година, той изпревари времето си. Сега ръководи формалния международен шампионат на FIA Formula E и серия Extreme E, Алехандро Агаг е заслужил притежател на премията SPORTBEST 2022.

Новият член на Залата на славата `DESIGNBEST` и спечелилият в `TECHNOBEST 2022` ще бъдат оповестени на по-късна дата.

21-ат наградна гала на AUTOBEST ще се състоят на дата и място, които ще бъдат оповестени през идващите месеци. В AUTOBEST сигурността на всички наши посетители и членове на журито е от първостепенно значение. Затова ще следим от близко развиването на обстановката с пандемията в Европа, следвайки традицията, интернационалното жури на AUTOBEST да връчва премиите в друга страна всяка година. 20-ата годишнина AUTOBEST Гала се организира на 30 септември в Барселона, Испания.

Европейското жури на AUTOBEST благодари на читателите от цяла Европа за насърчаването на плана и на другите PR отдели, виновни в автомобилната промишленост, за даването на цялата поддръжка при организирането на срещи и проби за шофиране на новите артикули.

Относно AUTOBEST
Организацията AUTOBEST е основана през 2001 година с революционната идея за намиране на „ Best Buy Car “ разполагаем на европейския пазар. За да стане един автомобил победител в AUTOBEST, той би трябвало да съставлява най-хубавата оферта за множеството европейски клиенти. Цена, сервизна мрежа, дистрибуция на аварийни елементи и еластичност са най-важните критерии в процеса на гласоподаване. Дизайнът и новите технологии също стават все по-критични фактори за гласоподаване. AUTOBEST употребява транспарантна система за гласоподаване със комплицирана матрица от 13 критерия, с цел да дефинира спечелилия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР