Мате Павич и Никола Мектич доминация в надпреварите по двойки,

...
Мате Павич и Никола Мектич доминация в надпреварите по двойки,
Коментари Харесай

Шампионите са детронирани: Австралийци отразиха 8 мачбола по пътя си към титлата!

Мате Павич и Никола Мектич доминация в конкуренциите по двойки, каквато не беше виждана от времето на близнаците Браян. През предходната година те се поздравиха със спечелването на три Мастърс трофеи, златен олимпийски орден и трофея от Уимбълдън. Настоящият сезон обаче стартира мъчно за хърватите, които изгубиха лидерската си позиция в класацията на ATP, но още веднъж откриха най-хубавия си тенис по време на сезона на трева.

Двамата сънародници се поздравиха с купите от надпреварите в Куинс и Ийстбърн, а през днешния ден бяха покрай това да надвият австралийците Матю Ебдън и Макс Пърсел, с цел да дублират триумфа си на Уимбълдън, само че финалистите от Аустрелиън Оупън прекъснаха серията им от 23 следващи победи на зелено покритие и победиха с дебютната си купа от Шлема. Любопитна детайлност е, че Ебдън и Пърсел избавиха осме мачбола по пътя си към триумфа и трябваше да минат през четири петсетови конфликта, до момента в който не доближиха до най-голямата победа в своята кариера- 7:6(5) 6:7(3) 4:6 6:4 7:6(2).

Amazing win Max Purcell and Matt Ebden 22 years since and Mark Woodforde won
— Luke Dennehy (@LukeDennehy)
Срещата вървеше под сериозната превъзходството на сервиращите, като само хърватите доближиха до точки за пробив в един от сервис геймовете на противниците си, само че опциите бяха отразени с отлична игра на мрежата от страна на Ебдън и Пърчсл. Логично се стигна до тайбрек, в който австралийците осъществиха мини брейк за 6:5 точки и не пропуснаха да затворят сета в своя изгода.

Следващата част стартира мъчно за защитаващите първенци, които бяха сложени в обстановка 15:40 още в откриващото си подаване, но новобранците не бяха задоволително прецизни в последвалите си ретури и балканците оцеляха. Постепенно Павич не помни за превръзката на китката си, която несъмнено го смущаваше при започване на дуела и видяхме самоотвержена игра от негова страна, която разреши на хърватите да преобладават във втория пореден тайбрек и скоро имахме тъждество в общия резултат.

Третият сет най-сетне предложи нещо друго като развиване на конфликта, тъй като станахме очевидци на първи пробив, който беше осъществен от любимците. Мектич и Павич все по-често си печелеха аплодисментите на публиката посредством фамозни минаващи удари и посочваха страховит сработеност, когато топката беше ориентирана в конфликтната им зона. Балканците поддържаха задатъка си до 5:4 в своя изгода, само че срещнаха съществени проблеми при затварянето на частта, което беше подбудено от превъзходна игра от страна на Пърсел.

Австралиецът се регистрира със завършващ ретур от форхенд, с чиято помощ непоставените играчи се добраха до късмет за рибрейк, но последва бомбен сервис от ракетата на Мектич и след това той приключи две поредни волета, които дадоха преднина от 2:1 сета на защитаващите първенци.

Двата тандем трябваше да отразяват брейкболи на старта на четвтъртата част, единствено че до изненада не се стигна и борбата продължи на равни начала. Правеше усещане, че финалистите от Аустрелиън Оупън са спечелели двойно повече точки на посрещане до резултат от 3:3 и напъните им дадоха резултат, откакто изстреляха три следващи ретур уинъра в десетия гейм и първенецът щеше да бъде избран в пети сет.

Там привидно австралийците трябваше да имат преимущество, имайки поради по какъв начин бяха спечелили цели четири срещи в цялостния формат от началото на надпреварата. Статистиката обаче не се оказа от някакво съществено значение в началните минути и златните медалисти от Токио отмъкнаха сервиса на противниците си, доближавайки се единствено на два гейма до крайния успех. Тогава пристигна ред на следващия поврат във финала и по-нискоранкираните състезатели наваксаха пасива си, с което вкараха мача в съдбоносен супер тайбрек до 10 точки.

В него австралийците отвориха разлика от 4:1 точка, като не стопираха дотук и нов гръмотевичен форхенд на Пърсел им донесе преднина от два мини пробива. Оттам насетне непоставените тенисисти бяха непоставени и изгубиха единствено още една точка до края на дуела.

Wimbledon glory for Ebden and Purcell
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР