Матча буквално означава чай на прах. Това е тип зелен

...
Матча буквално означава чай на прах. Това е тип зелен
Коментари Харесай

Ще се влюбите в този заместител на кафето

Матча безусловно значи чай на прахуляк. Това е вид зелен чай, при който се употребяват задачите листа, с цел да се получи напитката. Идеален сурогат е на кафето. Растението идва от източните култури, където потреблението и приготвянето му са медитативен обред, концентриращ тялото и духа.
Матчата ТОПИ килограми и замества съвършено кафето
Матчата от ден на ден се популяризира из българските ширини. Това е обичаен японски чай, който укрепва здравето и оказва помощ за поддържа...
Прочети повече
Матчата е богата на кофеин. Ако в елементарните чайове съдържането е към 30 мг., то в лъжичка матча има 60 мг. Смята се за енергийна напитка от японците, която повдига тонуса, жизнеността и избистря мозъка. Влияе позитивно върху метаболизма и го забързва с до 40%.

Хората осъществяват приема на чай матча два пъти на ден в диетата си, с цел да подтикват работата на организма и да отделят токсините. Важно е да се внимава, тъй като както споменахме, тя е богата на кофеин и не се предлага използването й в композиция с кафе денем. При страдащите от хипертония също е добре да се съветват с доктор преди да си я закупят.

Тя е богата на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, предизвикват стрес и прибързано стареене. Храни с сходни свойства са: елементарният зелен чай, боровинките, спанакът и тъмният шоколад.
Подпомага имунитета и работи антибактериално.

Пригответе си веган матча лате удома с няколко лесни стъпки

Поради антибактериално си деяние се употребява в козметиката и денталното здраве. За по-свеж мирис и здрави венци може да си вършиме жабуркания с напитката или да разтваряте малко количество от праха в купичка и да го намазвате на венците си за десетина минути.
В този аспект, матчата е доста по-добър сурогат на кафето, което окислява емайла, скапва зъбния камък и провокира жълтеене.
Пригответе си веган матча лате удома с няколко лесни стъпки
Когато на открито е студено, все по-често посягаме към топлите питиета, с цел да си осигурим доза прелестно, топло чувство от вътрешната страна. А в случай че напитка...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР