Mastercard публикува ежегодната си класация за най-посещавани градове в света.

...
Mastercard публикува ежегодната си класация за най-посещавани градове в света.
Коментари Харесай

Банкок е най-посещаван в света

Mastercard разгласява годишната си ранглиста за най-посещавани градове в света. Въпреки, че подреждането общо взето е сходно със статистическите данни, най-малко що се отнася до градовете от Европейски Съюз, включени в листата, прави усещане над двойното понижаване на действителните цифри.

Вероятно картовата система не регистрира посетителите, употребявали конкурентните финансови принадлежности за възнаграждение на туристическите услуги?

Възможно е разликата да съществува и по друга причина – показателят включва единствено притока на задгранични туристи, а не и на вътрешни, а в европейските страни процентното съответствие сред двете групи е равно и даже с превес на локалните гости от други обитаеми места в притегателните центрове.

В ранглистата влизат общо 132 града по целия свят, а нейното публично наименование е 2017 Global Destination Cities Index.

Според основателите на на показателя измерването на броя на туристите в съответните дестинации е на база направена най-малко 1 нощувка. Изследването се организира за девета поредна година. На негова база се вършат и предвижданията за развиване на градските дестинации за последващи интервали.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР