Масово съдии от благоевградския окръжен съд си правят самоотводи по

...
Масово съдии от благоевградския окръжен съд си правят самоотводи по
Коментари Харесай

Делото “Къща за гости” забуксува

Масово съдии от благоевградския областен съд си вършат самоотводи по делото против някогашния зам.- министър Александър Манолев, който е обвинен за къщата си за посетители в Сандански, оповестява "Труд ".

До момента не може да се дефинира състава, който да гледа проблема. Всеки път след инцидентното систематизиране, кой да гледа делото, магистратите се отхвърлят. Мотивът им е, че имат връзки със сестрата на Манолев – Рая Манолева, която е арбитър в Районен съд-Сандански.

Дотук петима окръжни съдии се водиха от делото. Очаква се процедурата по желание на арбитър да продължи до момента в който някой магистрат одобри. Съдиите, които отхвърлят да поемат проблема, разясняват, че с отводите си целят да се обезпечи безпристрастност и обективност на процедурата.

Окръжна прокуратура в Благоевград преди месец внесе обвинителния акт против Манолев в качеството на подстрекател и против Ани Димитрова като съизвършител. Те са упрекнати в представянето на погрешни данни, посредством които са си обезпечили европейско финансиране за къща за посетители. Заради аферата Манолев подаде оставка като зам.-министър на стопанската система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР