Масово недоволство се заформи сред дупничани заради шумните ромски сватби.

...
Масово недоволство се заформи сред дупничани заради шумните ромски сватби.
Коментари Харесай

Масово недоволство в Дупница заради шумни ромски сватби

Масово неодобрение се заформи измежду дупничани поради шумните ромски сватби.

Заради множеството сигнали беше извършена среща с водачите на ромската Гиздова махала. През уикенда, женитба на ромска фамилия е траяла до след среднощ, като на три пъти полиция е предупреждавала празнуващите и най-после се е наложило да прибегне до задържането на някои от сватбарите. Това предизвика кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев да изиска незабавна среща на Полиция, Община, посредници с ромските водачи в региона, с цел да се приключи тази процедура. "Зачестиха фрапантно жалбите от региона за нарушение Наредбата за публичния ред и сигурност. Чашата на търпението бе този уикенд. Лидерите на Гиздова махала подадоха имената на непрекъснато създаващите проблеми в региона и те ще бъдат извикани в полицията, с цел да им се сформират протоколи ", изясни пред в. Монитор зам.- кметът на Дупница Крум Милев..

"При следващи нарушавания, техниката за озвучаване ще им бъде иззета, както и ще бъдат приложени всички законови ограничения за нарушителите. Самите представители на Гиздова махала сами приканиха, да се вземат ограничения против малолетните в квартала, които карат и непрекъснато основават предпоставки за ПТП-та. Имената им към този момент са предоставени на полицията и също ще бъдат подхванати ограничения против тях. Започват беседи от страна на водачите и посредниците с ромското население в квартала за смяна метода на честване на фамилни тържества, по този начин, че да не се пречи на живущите в региона, а и да бъдат спазвани Наредбите. В последна сметка пред Законd всички сме равни ", добави той.

„ Нетърпимо е с тези сватби. Имат по три-четири в седмица. Не можем да се наспим, а множеството сме на работа. Не сме пенсионери, би трябвало да се преценяват и с живущите в региона хора “, безапелационни са дупничани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР