Масовият скрининг (тестване) не носи голяма информация, освен че голяма

...
Масовият скрининг (тестване) не носи голяма информация, освен че голяма
Коментари Харесай

Ръководителят на проекта за българска ваксина срещу COVID-19 е много скептичен за мерките, предупреди за ваксините

Масовият скрининг (тестване) не носи огромна информация, като се изключи че огромна група хора е положителна. Кризата не се ръководи, за жалост – тя по тази причина е рецесия, тъй като доста мъчно се ръководи. Това, което можем да създадем, е да минимизираме вредите. Така счита доцент Андрей Чорбанов, ръководителят на плана за българска ваксина против COVID-19.
Не считам, че с новите ограничения се случва това – ръководство на рецесията. Просто доста от хората в България са се срещнали с вируса и по тази причина се надявам скоро да намалеят вирусоносителите, също и в световен мащаб, уточни Чорбанов.
Навсякъде по света държавните управления не се преценяват с учените, безапелационен е доцентът. Той посъветва всички да се обърнем към шефа на ИАЛ, с цел да разберем какви са периодите за вписване на ваксина. Бърза се, уверен е Чорбанов, с уточнението, че няма да каже, че някоя ваксина за COVID-19 е неприятна, само че споделя, че не знаем. До Нова година ще имаме в ръка първообраз на ваксина, увери Чорбанов. Пред Българска национална телевизия той сподели, че тя още не се тества, само че има доброволци – тестването на ваксини обаче не се прави от научните екипи, които ги вършат, а от компаниите, които ще ги популяризират.
Българската ваксина се съхранява при естествена температура – от 4 до 8 градуса по Целзий. Чорбанов обаче е песимистичен за ваксини, които ще би трябвало да се държат при минус 70 градуса по Целзий – мъчно ще е да се провежда такава логистика, а по-късно защо ще са ни такива хладилници, попита той.
 Пари за Коледа за работещите в затворените с новите ограничения поради ковид - мираж Пари за Коледа за работещите в затворените с новите ограничения поради ковид - мираж
За 60 дни е планувани тази помощ – 50 млн. лв. за 60 000 души. Имаме подготвеност да разтеглим обсега, тъй като имаме дани за към...
Не знам от кое място взехме решение, че децата са огромни вирусоносители. Моята позиция е, че децата, учениците и младежите доста бързо би трябвало да преминат през вируса и това ще даде опция той да не бъде пренасян на рисковите групи, изясни Чорбанов.
Според него, сегашният пик и рецесия с COVID-19 стана факт заради две аргументи – естествените т.е. студено време и повече стоене в затворени пространства, само че и наплашване на хората, което е довело до напор в лечебните заведения. Доц. Чорбанов е безапелационен, че другите нации и етноси имат друг здравен статус и нашият не е добър – поради натрупвания.
Позицията на Чорбанов обаче влезе в контрапункт с анестезиолог от Исперих, който е безапелационен, че новите ограничения са наложителни. Той изясни пред Нова телевизия по какъв начин в болничното заведение в този момент работят 4 лекари, 2 от които са заболели и все пак работят, като в почивките им се вливат медикаменти. Половината медицински сестри също ги няма - взели са отпуск или лежат заболели в лечебното заведението. " По-скоро обществото трябваше да е по-разумно - да си мием ръцете и да носим маски ", счита лекарят, който не вижда преди всичко виновност във властта. Той разгласява пост във Фейсбук, като засегна тематиката с чувалите за трупове и изрази вяра множеството да останат неизползвани.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР