Масовите евакуации продължават днес в Южна Украйна след частичното разрушаване

...
Масовите евакуации продължават днес в Южна Украйна след частичното разрушаване
Коментари Харесай

Масовите евакуации след частичното разрушаване на язовирната стена на Каховската ВЕЦ продължават

Масовите евакуации не престават през днешния ден в Южна Украйна след частичното разрушение на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа, което докара до наводняване на доста места по поречието на река Днепър и за което Москва и Киев си разменят взаимни обвинявания, съобщи Франс прес.

„ Ситуацията е най-тежка в херсонския регион „ Корабелни “. Понастоящем равнището на водата се е покачило с 3,5 метра, над хиляда къщи са наводнени “, съобщи Олексий Кулеба, заместник-ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Евакуациите ще продължат през днешния ден и през идните дни – те се правят с рейсове и влакове, разясни Кулеба.

„ Има заплаха над 40 хиляди души да пострадат от наводненията. Украинските управляващи изтеглят над 17 хиляди души. За страдание, над 25 хиляди души се намират на територия под съветски надзор “, съобщи през вчерашния ден основният прокурор на Украйна Андрий Костин.

„ Досега са наводнени 24 обитаеми места в Украйна “, съобщи украинският вътрешен министър Игор Клименко.

Поставените от Русия управляващи в окупираната територия, която е застрашена от наводненията, обявиха, че изтеглят жителите на три обитаеми места.

Поставеният от Москва кмет на Нова Каховка Владимир Леонтиев съобщи, че управляваният от него град е наводнен и че са евакуирани 900 поданици.

Възможно е аграрни земи в Южна Украйна да опустинеят още следващата година вследствие на наводненията, заяви през вчерашния ден украинското министерство на земеделието, представено от ДПА. Очакват се отрицателни последици за напоителните системи, питейната вода и развъдниците на риба. (БТА)

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР