Масови проблеми с новите системи за закупуване на електронни винетки

...
Масови проблеми с новите системи за закупуване на електронни винетки
Коментари Харесай

Системата за електронни винетки не работи

Масови проблеми с новите системи за закупуване на електронни винетки откри инспекция на bTV.

Новата електронна система трябваше да проработи още от 1 януари.

След сигнали на наши фенове екипът ни направи инспекция на няколко от огромните вериги бензиностанции. Оказва се, че нито една от машините не работи – някои заради липса на хартия, при други се изписва неточност при опит за заплащане, а трети не действат напълно.

Валентин Петров би трябвало да пътува отвън града рано сутринта. По закон му е нужна винетка. От 1 януари може да се закупи единствено електронна. Оказва се обаче, че терминалите в доста бензиностанции не работят. „ Сега съм тръгнал. Обиколим съм 7-8 бензиностанции, нямат хартия, не работят, не мога да си купя”, сподели той.

Според него системата не действа вярно, а хора като него, на които занапред им следва да закупят винетки, са ощетени.

Проверка на екип на bTV откри, че в действителност винетка не може да бъде купена. При опит за осъществяване на заплащане да вземем за пример получаваме неколкократно отвод от системата.

Именно техническите проблеми стопират някои водачи вместо класическите стикери да употребяват новите е-винетки.

В същото време, в ефира на bTV ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов съобщи, че проблем със системата няма. „ Системата в действителност е нова, допустимо е някъде да има механически неточности, само че това не значи, че се е сринала”, разяснява той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР