Масови и сблъсъци с полицията във Франция заради прокарването на

...
Масови и сблъсъци с полицията във Франция заради прокарването на
Коментари Харесай

След приемането на спорната реформа: Нови протести и безредици в Париж


Масови и конфликти с полицията във Франция поради прокарването на. Стотици са арестувани, а органите на реда използваха мощни водни оръдия и сълзотворен газ.
Протести в Париж против пенсионната промяна
Снимка: bTV

Вчера следобяд изненадващо френският президент Еманюел Макрон си промени мнението и реши да избегне опасен избор в Националното заседание. Гласовете на няколко депутати можеше да не доближат. По конституция, когато една промяна визира държавните финанси, тя може да бъде прокарана със специфична процедура, която заобикаля вота на депутатите.

В този миг гневът на протестиращите от два месеца безусловно изригна.

„ Прокараха я със мощ, не зачетоха демокрацията. Процедурата е употребена и преди, само че в този момент имаше тотално неуважение на протичащото се на улицата от седмици насам “, споделя Натали.

„ Аз съм „ за “ пенсионната промяна. Поддържам тази процедура, даже и да не е доста демократична “, споделя студентът Глен.

„ Естествено, че съм срещу, както и болшинството от французите. Много е тъпо да се употребява процедура за пробутване, вместо да мине през избор “, счита Мартен.

В понеделник ще бъде импортиран избор на съмнение към държавното управление. Възможните сюжети са два - вотът да бъде отритнат и държавното управление, както и противоречивата пенсионна промяна да останат, или вотът да мине, а държавното управление и промяната да паднат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР