Масовата ваксинация на жителите на е довела до намаляване на

...
Масовата ваксинация на жителите на е довела до намаляване на
Коментари Харесай

Ваксинацията е намалила 5,5 пъти смъртността от COVID сред израелците

Масовата имунизация на жителите на е довела до понижаване на броя на смъртните случаи от ковид сред март и юли тази година с към 5,5 пъти спрямо прогнозите на епидемиолозите. Това сочи изследване на локални лекари, оповестено в електронната библиотека medRxiv, предава.

" За интервала март-юли т.г. в Израел от COVID-19 са умряли 930 души. Ако не беше подхваната имунизацията, а държавното управление се придържаше единствено към ограничаващите ограничения, то жертвите щяха да бъдат 5120 ", твърди изследователският екип, управителен от Ронен Арбел от колежа " Сапир " в град Сдерот.
 По-заразен подвариант на Делта ковид се появи в Израел, в Англия към този момент има растеж на болни По-заразен подвариант на Делта ковид се появи в Израел, в Англия към този момент има растеж на болни
Нова разновидност на ковид, обозначена като AY.4.2, е открита при дете, което се е върнало в Израел от чужбина. Инфекционисти настояват...

Учените са анализирали статистически данни за броя на инфектираните и смъртните случаи на пациенти от Коронавирус, в това число на израелци над 70-годишна възраст. Те ги съпоставят с резултати от калкулации, получени посредством епидемиологични модели. Оказва се, че сред март и юли тази година 930 израелци, измежду които и 370 възрастни пациенти, не съумяват да се оправят с COVID-19. Тази цифра, съгласно откривателите, би била към 5120 смъртни случая, в случай че нямаше всеобща имунизация, което е към 5,5 пъти повече жертви от действителната обстановка. Според Арбел и неговите сътрудници това демонстрира появяването на някаква форма на стаден имунитет измежду израелците през проучвания интервал от време.

Страната беше една от първите в света, които вкараха тактика за цялостно имунизиране на популацията на страната против COVID-19. Тази стратегия стартира на 20 декември 2020 г, а на 10 януари беше сложена и втората доза от имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР